DAVČNA IZVRŽBA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TSABINB
Nov član
Nov član

DAVČNA IZVRŽBA

Odgovor Napisal/-a TSABINB »

ali ste vedeli, da DURS po novem ne pošilja več opominov pred davčno izvržbo, temveč izvede kar izvržbo?
to pomeni, da ostaneš brez denarja še preden uspeš dobiti v roke izvržbo.
povsem očitno je da v tej gnili državi moramo plačevati davke le tisti, ki v bistvu nimamo niti za preživetje.
izvržbo so mi izvedli ker nisem od oktobra plačala akontacije davka od dohodka iz dejavnosti. Ostalo sem redno plačevala.
Ob tem naj pripomnim, da letos ne bom imela dobička (zaradi stanja kakršno je sem izgubila kar en lep del posla). Po mojih najboljših močeh delam od jutra do večera in se dobesedno ubijam za nove posle, v upanju, da mi bo nekega dne le nekaj uspelo.
Sprašujem se, kaj nam hoče naša ljuba domovina ob vsem tem povedati?
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Re: DAVČNA IZVRŽBA

Odgovor Napisal/-a TarasM »

država podpira samo tajkune, male podjetnike pa bo s svojo
"pomočjo" spravila v prepad brez dna...
lazara
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lazara »

Tudi jaz se danes ukvarjam z davčno izvršbo, ki sem jo prejela brez
predhodnega opomina. Mislim, da bo to, nas male podjetnike, pripeljalo
na rob obupa. Veliki pa se tako ali tako vedno izmuznejo brez
izvršb in brez sankcij in se zato ne sekirajo. Še naprej bodo
lepo uživali na sončni Floridi ali kakšni drugi oddaljeni destinaciji.

lp,
Tinkara
opsa
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a opsa »

Res je. Niste edini. Država je lačna in se je spravila na male davčne dolžnike, velike pa pusti pri miru.
Ni mi jasno ali želijo s tem spodkopati drobno gospodarstvo, da bodo imela tajkunska podjetja nično konkurenco.
Vprašanje je vredno obravnave na zbornicah, a se bojim, da ni na zbornicah nič kaj drugačen odnos do drobnega gospodarstva. Niti na obrni zbornici, kjer je vedno bolj jasno, da skrbijo pred vsem za lastne žepe.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

"si ukrepi, ki so sprejeti v zvezi z izterjavo dolgov so za prebivalce slabši od dotedanjih in so tako hitre, da jim komaj sledimo." - povzetek pogovora z nekim davčnim izterjevalcem, ki je obenem priznal, da se zelo trudijo tudi pomagati in svetovati, a imajo žal preveč zvezane roke. Nadalje je povedal še nekako v tem smislu: "Nikogar ne obsojam, vsakemu se lahko zgodi. Potrebna je ena sama našačna odločitev, nepredviden dogodek, bolezen... "

Tudi sam sem besen na ravnanje vlade, ki res ne pelje nikamor. Toda navezal bi na nekaj, kar nas še čaka. Gre za objavo neplačnikov davčnih obveznosti, brez zneska, le poimensko, nad viđino dolga 5.000 €. Vsa opozorile stroke in mnogih institucij so preslišana. To je objava neplačnik0v in to od vrednsoti 5.000 € davčnega dolga.... "Diši" mi po kriminilizaciji med drugimi tudi podjetnikov, katere sem opisal v uvodu. V položaju, kamor so nas pripeljali ti ukrepi je to po mojem cinično in arogantno dejanje, ne glede na dobre namene sindikatov.

Ne bi rad, da se spustimo na politikanstvo, toda malce si moramo tudi "olajšati dušo"...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori