Izvršba

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Evička
Nov član
Nov član

Izvršba

Odgovor Napisal/-a Evička »

Pozdravljeni
Imam dolžnika d.o.o., ki je spremenil ime in naslov podjetja in iz tega argumenta zavrača račun. Torej....
Račun je bil izdan na naziv in naslov podjetja, ki je bil takrat v uporabi oz. registriran. Valuta računa je potekla, zato sem izstavila opomin. Na opomin ni bilo odgovora in sem jim poslala še IOP obrazec. Obrazec so mi potrdili z izpodbijanjem izkazanega stanja. Kot razlog so navedli, da ni ista firma. Davčna številka je ostala enaka, spremenili so samo naziv in naslov. Ker se na opomine ne odzivajo in dolg enostavno ignorirajo, sem se odločila za izvršbo. Z mojega stališča je to eno in isto podjetje, spremenili so naziv in naslov, in nimajo nobene podlage, da terjatev zavrnejo. Imam prav?

Hvala za mišljenje, uživajte v zimi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Izvršba

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po vsej verjetnosti gre le za preimenovanje podjetja. Preverite v registru (davčni portal, AJPES....) , kdaj je ustanovljeno. Verjetno bo potrebna strokovna pomoč kakega odvetnika. Preveriti bo potrebno, ali je to "novo" podjetje res novo, ali je naslednik prejšnjega, ali je celo eno in isto podjetje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

če sta davčna in matična številka enaki, gre za isto podjetje. Jaz bi na vašem mestu kar poslala izvršbo, z novim nazivom in naslovom firme (pod pogojem seveda, da sta matična in davčna enaki kot prej). Če gre za isto firmo, se dolžnik skuša izogniti plačilu in bo izvršbi ugovarjal, tako da se bo vsa zadeva zavlekla. Ampak e-izvršba zelo malo stane in se splača poskusit. Dolžniku pa pošljite prepis računa skupaj z dopisom, da ugotavljate, da gre za enotaisto firmo, in da so torej njihove zavrnitve računov neupravičene. Mislim da jih lahko za tako dejanje celo kazensko ovadite (firmo in odgovorno osebo).
Mincek
Evička
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Evička »

Hvala za odgovore. Sem preverila na Ajpesu. DŠ in MŠ sta enaki. Poiskala sem tudi njihovo naročilnico, ki sicer glasi na staro ime podjete, imajo pa v nogi dokumenta zapisano tudi številko reg. vpisa, ki je enak številki vpisa "nove" firme. Definitivno gre samo za preimenovanje podjetja, tako da jim izvršba ne bo pobegnila. Se mi po malem kar smeji...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Upam, da bo šlo vnaprej vse gladko. Odvisno je med drugim tudi od sedanjega poslovanja tega podjetja, kajti če na TRR-ju ne bo prihodkov in če ni pred vami še na primer davčna, ki ima prednsot...

Žal se včasih s ugodno vložitvijo izvšbe težave šele pričnejo. Vsekakor pa imate prav vi in vtrajajte!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori