POTNI STROŠKI IN DNEVNICE ZA S.P

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
katjuska
Začetnik
Začetnik

POTNI STROŠKI IN DNEVNICE ZA S.P

Odgovor Napisal/-a katjuska »

Pozdravljeni!

Vem, da so bile teme okoli potnih nalogov že večkrat obravnavane. Vseeno bi se rada prepričala ali je moje razmišljanje okoli tega pravilno.

Mož ima namreč s.p. Dela kot zunanji sodelavec za naročnika (d.o.o.).
-Pride mesec, ko dela vse dni v tednu+vikende za tega naročnika. Zopet naslednji mesec dela npr. samo nekaj dni v tednu (odvisno koliko dela mu naročnik lahko ponudi).
-Prej omenjeno delo poteka cca 80 % na terenu (Slovenija in tujina), 20% v delavnici.
-Za prevoze po terenu uporablja svoje osebno vozilo. Kilometrino naročniku zaračunava le za določene poti (po dogovoru), ostalo pa je po dogovoru zajeto v urni postavki. Kje je potoval in koliko ur je delal, je razvidno iz delovnega naloga, ki mi služi kot priloga izdanemu računu.

Delovni nalog mi je prav tako osnova za obračun potnih stroškov. Zanima me ali potne stroške prav obračunavam.

Za vsak dan posebej naredim potni nalog:
-za dan, ko dela v delavnici obračunam potne stroške od doma do naslova delavnice, obračunam tudi malico 6,12 €
-za dan, ko je na terenu obračunam potne stroške za vsak prevožen kilometer, ter dnevnico (7,45 € ali 10,68 € ali 21,39 €).

Kot priloga potnim nalogom pa mi služi obračun na delovnem nalogu, ki je hkrati priloga izdanemu računu. Če razpolagam s kakšnimi računi od malice, priložim tudi te (vendar teh računov nimam za vsak dan-ali velja priloga samo delovni nalog)

Kako naj obračunam pot v Avstrijo in nazaj, trajala je 12 ur.

Se opravičujem, če sem kaj nejasno napisala. Bolj kot razmišljam kaj je prav in kaj ne, manj vem kako naj naredim.

Zahvaljujem se za odgovore!

Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: POTNI STROŠKI IN DNEVNICE ZA S.P

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po mojem praivlo obačunavate potne nalote, čeprav oblika obračuna za potrebe računovodstva ni predpisava, važna je verodostojnost podatkov.

Edino, kar je moteče je obračun dnevnic. Namreč nekomu, ki večinoma dela na terenu v Sloveniji in se dnevno vrača na sedež podjetja ta ne ripada. Mogoč bi bil dodatek za malico za delo nad 10 ur dnevno. Če je na terenu več kot en dan in v primeru, da dela v tujini mu dnevnice kljub temu pripadajo. Način dela vašega moža je delo na terenu, kar je tudi delo v delavnici poslovnega partnerja.

Ali to zaračunate in kako zaračunate stranki ne igra vloge. Stvar dogovora.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
katjuska
Začetnik
Začetnik

Re: POTNI STROŠKI IN DNEVNICE ZA S.P

Odgovor Napisal/-a katjuska »

Zahvaljujem se za odgovor. Slika okoli potnih nalogov mi postaja že bolj jasna.

Lep pozdrav!
Odgovori