Dvoosebna d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Dvoosebna d.o.o.
Z bratom imava namen odpreti dvoosebno doo (50:50). Zanima me kako si lahko izplačujeva plačo (oba zastopnika) s tem da sem jaz že polovično zaposlen pri drugem podjetju. Se pravi on bi bil polno jaz delno zaposlen (za enkrat). Ali za oba pač uporabim zavarovalno osnovo 001 in klasično obračunam plačo prek REK -1. Ali je to sploh mogoče, saj bi bilo to najbolj enostavno in pregledno. Res hvala za odgovor. Lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Dvoosebna d.o.o.
Da, tako je. Uporabita za oba zavarovanlno podlago 001, za vas polovični za brata polni delovni čas.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni!
Z možem sva odprla dvoosebni d.o.o.( 50:50) v letu 2012. Zanima me, če se v letu 2013 za nekaj mesec lahko oba zaposliva za polovični delovni čas . Ali sva lahko zavarovana po zavarovalni osnovi (001) in kako se obračuna plača in kako je s prispevki.
Hvala za odgovor v naprej.....
Z možem sva odprla dvoosebni d.o.o.( 50:50) v letu 2012. Zanima me, če se v letu 2013 za nekaj mesec lahko oba zaposliva za polovični delovni čas . Ali sva lahko zavarovana po zavarovalni osnovi (001) in kako se obračuna plača in kako je s prispevki.
Hvala za odgovor v naprej.....
Ali sva potem kljub temu lahko oba direktorja ali mora biti samo eden, ker bi rada bila oba zaradi podpisovanja dokumentov. LpMirko Zbačnik napisal/-a:Da, tako je. Uporabita za oba zavarovanlno podlago 001, za vas polovični za brata polni delovni čas.
Odprla bova doo 7500€ vložka.
Kasneje pa bi na doo prenesla nekaj sredstev (računalnik, avto,...)
Kako se knjiži takšne vložke v podjetje.
Hvala.
Kasneje pa bi na doo prenesla nekaj sredstev (računalnik, avto,...)
Kako se knjiži takšne vložke v podjetje.
Hvala.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
7.500 € (ali več) je lahko v denarni in v stvarni obliki.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko