pripojitev s.p. in DDV zavezanec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

pripojitev s.p. in DDV zavezanec

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Oče in sin imata vsak svoj s.p.. Oče bo svojega zaradi upokojitve pripojil k sinovemu. Očetov s.p. je DDV zavezanec, sinov ne. Sedaj pa me zanima, ali mora sin, zato ker se k njemu pripaja s.p., ki je bil prej DDV zavezanec, prav tako po izvedeni pripojitvi oddati vlogo za DDV zavezanca, kljub temu, da skupni promet ne bo presegel zakonsko predpisanega (ki bo po novem 50.000)?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mojcb
Začetnik
Začetnik

Re: pripojitev s.p. in DDV zavezanec

Odgovor Napisal/-a Mojcb »

Registracija za DDV sinovega s.p. je smiselna, če bo oče nanj prenašal zaloge, osnovna in druga sredstva, od katerih bi moral oče ob prenehanju obračunati DDV. (Pa ne pozabite na priglasitev posebne davčne obravnave)

Lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

zalog ni.... osnovna sredstva so, vendar stara več kot 20 let in ni poračuna....torej vloga za DDV ni obvezna?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mojcb
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Mojcb »

Se opravičujem, ampak tega, če je vloga za DDV obvezna pa ne vem (bi rekla da ni obvezna). Če se vam s pripojitvijo ne mudi, pa naj oče izstopi iz sistema DDV in nato pripoji svoj s.p. k sinovemu...pač navajam eno od opcij
Odgovori