Brezposelna oseba in delo s tujimi partnerji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hudrobert
Novinec
Novinec

Brezposelna oseba in delo s tujimi partnerji

Odgovor Napisal/-a hudrobert »

Živjo

Trenutno sem brezposelen (nadomestilo za brezposelnost prejemam le še ta mesec), izvajam aktivnosti za odprtje svojega d.o.o., glede na vse informacije se mi to najbolj splača po 1.7.2013 (manjša višina prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za prvo samozaposlitev – ca. 2.000,00 EUR manj v dveh letih) in upam, da bodo spet subvencije za samozaposlitev ca. 4.500,00 EUR (sredstva, ki so bila planirana za letošnje leto so pošla).

Dogovarjam se za posel s Hrvaškim podjetjem, ki želi vstopiti na evropski trg. Imajo velike načrte in je vrednost posla ca. 15.000,00 EUR v 3 mesecih (oblika dela bi bila raziskava trga, pridobivanje poslovnih partnerjev, izdelava določenega gradiva, svetovanje pri vstopu na trg, spletna promocija, pomoč pri vključitvi določenih novih artiklov v njihovo ponudbo – to bi se lahko imenovalo svetovanje).

To razmerje pa moramo urediti z neko pogodbo:

Cilj je:
- Ohraniti status brezposelne osebe, da bom lahko prejel subvencijo za samozaposlitev (upam, da bo spet).
- ne želim odpreti s.p. ali d.o.o. pred 1.7.2013, da bom lahko potem uveljavljal znižano plačilo prispevkov.
- Plačati čim manj prispevkov, davkov državi (mogoče podjemna ali avtorska pogodba, kjer lahko uveljavljam kilometrino, ca. 100km je do sedeža tega podjetja, ali kakšnih drugih stroškov povezanih z delom, ki se ne štejejo v davčno osnovo).
- Glede na trenutno plačilno disciplino, bi pa želel denar predhodno (100% avans) preden jim izvedem dela.

Kako je to najbolje izpeljat in približno, koliko bi mi ostalo, če bi delodajalec plačal 15 tisoč EUR.

Hvala in lp
Odgovori