Ali je možno dvigniti gotovino z računa doo. (reverz??) in jo uporabiti v namen nakupa osnovnega sredstva?
V Singapuru sem našel prodajalca opreme, ki pošilja tudi preko pošte.
Vendar bi se raje prepričal o resničnosti ponudbe na licu mesta (in še na izlet bi šel).
Če so stvari res takšne kot so prikazane na spletni strani, potem bi zadevo plačal z gotovino in prejel račun, ki bi ga potem zavedel v knjige.
Če gra pa za natego, pa vrnem denar na firmo
Hvala za odgovore
Bojan
Dvig večje vsote z računa podjetja
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Dvig večje vsote z računa podjetja
če že greste na izlet, lahko plačate tudi z banka netom na licu mesta. bo sigurno manj pojasnjevanja ob morebitni kontroli.
ali pa debetno kartico - je varneje..... kot nositi gotovino okrog
V gotovini lahko plačate samo do 420 €.
V SLO - domnevam, da omejitev ne velja izven? lpadut napisal/-a:V gotovini lahko plačate samo do 420 €.
Sem imel primer nekaj let nazaj, ko je stranka v tujini (arabski svet), hotela plačati storitev s kartico, vendar so tam poslovali samo z gotovino, pa je zato pač plačal z gotovino (več kot 1.000 EUR, omejitev je bila tudi takrat se mi zdi da 420 EUR). Seveda račune in vse ostalo potrebno je bilo tako kot treba.novica napisal/-a:V SLO - domnevam, da omejitev ne velja izven? lpadut napisal/-a:V gotovini lahko plačate samo do 420 €.
Z razlago tega pri naših organih ni imel težav; vendrar to je bilo pred nekaj leti, kako bo pa danes pa ti še na DURS-u ne bodo znali razložiti