Prispevki za ZPIZ od 1.7.2013 dalje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Justa
Začetnik
Začetnik

Prispevki za ZPIZ od 1.7.2013 dalje

Odgovor Napisal/-a Justa »

Zanima me, kako si vi razlagate obračunavanje in neplačevanje prispevkov za ZPIZ v skladu s 156.členom ZPIZ-2. Ali to velja za vse zaposlene starejše od 60 let oz. za vse delavce, ki izpolnjujejo starostni pogoj za pridobitev pravice do predčasne pokojnine, ali samo za tiste, ki jih delodajalci na novo zaposlijo. Ugotavljanje pogojev zna biti kar zahteven zalogaj, sploh tam, kjer nimajo močnih kadrovskih služb, da bodo mesečno spremljale vse spremembe.
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Re: Prispevki za ZPIZ od 1.7.2013 dalje

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

Velja za vse zaposlene, ne samo za novo zaposlene. Oprostitev lahko upoštevamo za plače od julija 2013 naprej. (torej v avgustu za obračun julijske plače).

Tudi mene skrbi predvsem kontorla izpolnjevanja pogojev za posamezne delavce, saj tisti ki obračunava plače nima vsega v glavi, programsko kontrolo pa je težko zagotoviti, saj rabimo kup dodatnih podatkov.

Obračun plače bo itak zakuhal preden se bo prebil čez vse tiste if-e pri obračunu prispevkov. In kdo bo preveril pravilnost obračuna? Kar poskusite "na roke" preračunati eno plačo :kladivo:

Sem PROTI kompliciranju!
Odgovori