HRVAŠKA V EU - KAKO JE Z DDV-JEM
Moderator: Mirko Zbačnik
HRVAŠKA V EU - KAKO JE Z DDV-JEM
Pozdravljeni, forumovci,
vem, da je Hrvaška vstopila s 1.7.2013 v EU, tako, da se lahko tudi s Hrvaško posluje oz. piše fakture brez DDV-ja, če je tudi kupec davčni zavezanec, kakor tudi prodajalec.
Ali kdo ve, kjer se lahko preverjajo davčne številke, kdo je zavezanec za davek, da pravilno napišeš račun?
Hvala in lp
vem, da je Hrvaška vstopila s 1.7.2013 v EU, tako, da se lahko tudi s Hrvaško posluje oz. piše fakture brez DDV-ja, če je tudi kupec davčni zavezanec, kakor tudi prodajalec.
Ali kdo ve, kjer se lahko preverjajo davčne številke, kdo je zavezanec za davek, da pravilno napišeš račun?
Hvala in lp
Re: HRVAŠKA V EU - KAKO JE Z DDV-JEM
Res nihče ne ve?

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=EN
za zavezance v EU preverjamo vedno na EU_VAT_VALIDATION.......
in seveda je potrebno vedeti, da morajo identifikacijo za opravljanje storitev v EU zaprositi tudi vsi nezavezanci za DDV,
ki so do zdaj delali za hrvaške naročnike, saj bomo po novem poročali za opravljene storitve v EU
tudi za storitve, ki jih bomo opravili za Hrvate.
bpp
za zavezance v EU preverjamo vedno na EU_VAT_VALIDATION.......
in seveda je potrebno vedeti, da morajo identifikacijo za opravljanje storitev v EU zaprositi tudi vsi nezavezanci za DDV,
ki so do zdaj delali za hrvaške naročnike, saj bomo po novem poročali za opravljene storitve v EU
tudi za storitve, ki jih bomo opravili za Hrvate.
bpp
Hvala, Nina, hvala bpp,
sprašujem zato, ker je bilo rečeno, da sta dva od naših hrvaških kupcev zavezanca za DDV na Hrvaškem - v resnici pa nista bila. Zato sem preverjala, kje vi to preverjate, ker mi ni bilo nič jasno......
sprašujem zato, ker je bilo rečeno, da sta dva od naših hrvaških kupcev zavezanca za DDV na Hrvaškem - v resnici pa nista bila. Zato sem preverjala, kje vi to preverjate, ker mi ni bilo nič jasno......
Kako pa se po 1.juliju tretirajo računi npr. za cestnino, ter gorivo, izdani v Hrvaški?
Hvala in LP!
Hvala in LP!
ELA
Kaj storiti, če prejmeš fakturo s Hravške-dobavitelj je davčni zavezanec sem preverila in nam je zaračunal njihov PDV.
Na računu je tako naša davčna številka kot njihova. Prosim za pomoč.
Na računu je tako naša davčna številka kot njihova. Prosim za pomoč.
Če ga je neupravičeno zaračunal jih pozovite naj popravijo račun. Lovijo se, tako kot smo se mi (in se še) 
Hvala, sem razmišljala enako kot vi.