Pozdravljeni,
imam eno vprašanje v mesecu aprilu je moja stranka izstopila iz sistema DDV. Sedaj smo pa ugotovili, da je imela v preteklem obdobju presežek DDV, vendar ga takrat nismo zahtevali nazaj. Kako ga naj zahtevam nazaj, da dobim ta denar glede na to, da nismo več v sistemu DDV?
Kakšna koli informacija je dobrodošla?
Lep deževen vikend še naprej, U
vračilo DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: vračilo DDV
Kar dopis jim pošljite preko e-davkov kot lastni dokument, ali pa predlagajte pobot s kaksnimi drugimi davki, čeprav po izkušnjah DDV ne pobotavajo vkolikor ni zahteve za vračilo.
Re: vračilo DDV
Dober dan!
V začetku leta je stranka odprla firmo.V Slovenijo naj bi uvažala medicinske pripomočke in jih nato tukaj prodala. Prijavila se je v sistem ddv-ja in mi mo ji v dobri veri odbijali ddv od prejetih računov. Do sedaj se ga je nabralo za 300 EUR. Ni pa prišlo do dogovora za prodajo s kupci v Sloveniji in zadeva je padla v vodo. sedaj razmišlja o zaprtju firme. Kaj naj naredim v tem primeru. Izdali niso nobenega izdanega računa. Za poknjižit imam še par prejetih računov pa ne vem ali naj odbijem ddv ali ne?
Prosim za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!
V začetku leta je stranka odprla firmo.V Slovenijo naj bi uvažala medicinske pripomočke in jih nato tukaj prodala. Prijavila se je v sistem ddv-ja in mi mo ji v dobri veri odbijali ddv od prejetih računov. Do sedaj se ga je nabralo za 300 EUR. Ni pa prišlo do dogovora za prodajo s kupci v Sloveniji in zadeva je padla v vodo. sedaj razmišlja o zaprtju firme. Kaj naj naredim v tem primeru. Izdali niso nobenega izdanega računa. Za poknjižit imam še par prejetih računov pa ne vem ali naj odbijem ddv ali ne?
Prosim za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!