Pozdravljeni,
prosim za pomoč, delavcu je pri nas zaposlen za določen čas. dvakrat smo mu podaljšali po 1 leto in nato spremenili delovno mesto in mu podaljšali za za 6 mesecev. 6 mesečna pogodba mu potece 01.06.2013. Sedaj mu vec ne bomo podaljšali. prosim ce mi svetujete na kaj moramo biti pozorni in kak je postopek, da mu ne podaljšamo pogodbe. Je upravicen do kakšne odpravnine in kdaj ga moramo pisno obestiti da mu preneha delovno razmerje. časaovno me zanima prosim.
Zahvljujem se vam za pomoc!
potek pogodbe za določen cas
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: potek pogodbe za določen cas
pozdravljeni,
prosim ce mi lahko kdo, ki pozna te zadeve odgovori.... hvala !
prosim ce mi lahko kdo, ki pozna te zadeve odgovori.... hvala !
Če ste mu izdali pogodbo o zaposlitvi po 12. 4. 2013, mu pripada odpravnina. Če pa gre za prenehanje po pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki je bila sklenjena pred 12. 4. 2013, mu odpravnina ne pripada.
LP, TONIJA
Pojavi se vprašanje - ali mu pripada odpravnina za 2,5 leta ali samo za 0,5 leta?
Za 0,5 leta bi jaz rekla, ker za oni 2 pogodbi je veljala stara zakonodaja.
Hvala za pomoč,
Bivsega zaposlenega smo zaposlili leta 2010 in za delovno mesto mu 2 krat podaljsali po 1 leto. ¨Nato smo mu spremenili delovno mesto in mu podaljsali za 1 leto in se enkrat za 6 mesecev. Zadnja pogodba je bila sklenjena pred aprilom ko je bil sprejet nov zakon ZDR. Sedaj bi rad odpravnino in nas izsiljuje in grozi z delovnim sodiscem in tozbo...je pa se takoj zaposlil pri konkurencem podjetju. ko mu je pogoddba potekla, mu je nismo vec podaljsali zaradi poraznih rezultatov pri njegovem delu. prosim Lepo Vas ce mi kdo lahko citira clen zakona in po katerem zakonu to velja.... da mu napisem dopis...Najlepša Hvala!
Bivsega zaposlenega smo zaposlili leta 2010 in za delovno mesto mu 2 krat podaljsali po 1 leto. ¨Nato smo mu spremenili delovno mesto in mu podaljsali za 1 leto in se enkrat za 6 mesecev. Zadnja pogodba je bila sklenjena pred aprilom ko je bil sprejet nov zakon ZDR. Sedaj bi rad odpravnino in nas izsiljuje in grozi z delovnim sodiscem in tozbo...je pa se takoj zaposlil pri konkurencem podjetju. ko mu je pogoddba potekla, mu je nismo vec podaljsali zaradi poraznih rezultatov pri njegovem delu. prosim Lepo Vas ce mi kdo lahko citira clen zakona in po katerem zakonu to velja.... da mu napisem dopis...Najlepša Hvala!