PLAČILO VRTCA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

bobek
Računovodja
Računovodja

PLAČILO VRTCA

Odgovor Napisal/-a bobek »

Pozdravljeni!

Zanima me, kako obračunavajo znesek katerega se plačuje za vrtec? Kaj vse gledajo? Nekdo, ki ima podjetje d.o.o., ali mu ocenijo vrednost podjetja? Ali gledajo samo dosežen dobiček v preteklem letu?
bobek
Računovodja
Računovodja

Re: PLAČILO VRTCA

Lepo prosim, za odgovor, če ga kdo ve oziroma če ima kdo takšen primer
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Ne, podjetje se nič ne upošteva, samo če bi imel s.p., d.o.o. pa ne. Govorim iz lastnih izkušenj.
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Slo5 napisal/-a:Ne, podjetje se nič ne upošteva, samo če bi imel s.p., d.o.o. pa ne. Govorim iz lastnih izkušenj.
Sigurno?

Vrednost delnic se upošteva kot premoženje, delež v doo pa se ne bi? lp
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Ne, delež v podjetju se ne upošteva (ne dirajte lava...), oziroma se upošteva pri izplačilu dobička lastniku. Osnovni kapital firme pripada podjetju in lastnik deleža ne more z njim razpolagati. Čeprav vem, kaj vas je napeljalo na to misel: tudi deleži so lahko tržno blago in se prodajajo in kupujejo, tako kot delnice. Tisti, ki bo iznašel pravično metriko pri izračunu osnove za plačilo vrtca, je genij. Sicer pa je bila letos za nekaj podobnega podeljena Nobelova nagrada :?
Mincek
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Mincek, motiš se:

(Pravilnik...)
Kot premoženje družine iz petega odstavka 3. člena tega pravilnika se šteje naslednje premično in nepremično premoženje, ki ga imajo družinski člani in s katerim razpolagajo na dan vložitve vloge za znižano plačilo:

– stanovanja in stanovanjske hiše, ki jih družinski člani ne uporabljajo za stalno bivanje,

– poslovni prostori in poslovne stavbe,

– prostori za počitek in rekreacijo,

– plovila, ki jih je v skladu s Pomorskim zakonikom treba vpisati v vpisnik čolnov,

– stavbna zemljišča, razen zemljišča, na katerem stoji stanovanjska hiša, v kateri družina živi,

– vrednost osebnega vozila nad 18 minimalnih plač,

kapitalski deleži v gospodarskih družbah in zadrugah,
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

Saj je napisano - iz lastnih izkušenj - v realnosti ga ne upoštevajo - mogoče še nimajo podatkov na voljo.
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

V dveh izmed sedmih izdanih odločb za otroški dodatek so mi upoštevali osnovni kapital podjetja (d.o.o.), katerega lastnica sem.

Mogoče vas lahko potolaži to, da v zadnji izdani odločbi (september 2013) lastništvo ni več upoštevano.

Upoštevanje premoženja se neverjetno razlikuje od odločbe do odločbe, tako da se pravila na CSD ves čas prilagajajo...
bobek
Računovodja
Računovodja

Ma to je tisti kapital, ki se ga vplača ob ustavovitvi firme, ali tudi tisti, ki se nabira z leti (preneseni dobički preteklih let)?
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

Meni ga letos v nobeni odločbi niso upoštevali.

Tudi prej, če sem napisal ga niso upoštevali.
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

Meni so upostevali (ko so upostevali) samo osnovni kapital druzbe (7500 EUR). Dobickov niso upostevali.
bobek
Računovodja
Računovodja

Zanima me še, za kakšno obodje preverjajo stanje. Če dam otroka v vrtec septembra 2014 in bodo preverjali stanje na TRR, na kakšen datum to preverjajo? Na dan 31.12.13 ali na dan vloge? Ali gledajo prilive in odlive?
Odgovori