Našla sem založeni prejeti račun iz maja 2013 (upoštevana je še stara davčna stopnja 20%).
Zanima me kako ga moram upoštevati pri DDV-0 obrazcu:
- v okviru samoprijave (pod tabelo)
- kako je z davčno stopnjo - sedaj velja 22%, na računu pa je še 20%. Če ga vnesem pod redne, potem mi upošteva odbitek v višini 22 %, dejansko pa sem ga plačala samo 20% od osnove.
Prosim za pomoč.
založeni prejeti račun - maj 2013
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: založeni prejeti račun - maj 2013
Menim, da upoštevate stopnjo taka kot je. Če je račun založen je založen. Prejete račune oz. vstopni davek si lahko odbijamo še celo leto po izteku poslovnega leta torej do 31.12.2014. Ni potrebe po nobeni samoprijavi. Mogoče na račun napišete da ste pač založili in takrat vnesli v poslovne knjige. Odbitek Vam mora upoštevati po stari stopnji. Morate imete take nastavitve , da lahko stopnjo popravite.
Se strinjam
Tudi jaz sem imela podoben primer, ampak imam nastavitve programa takšne, da ko vnesem datum npr:opravljena storitev 30.6. mi avtomacko da 20 %DDV, prejem pa dam normalno tekoče npr. 22.10 in napišen, da je račun bil založen.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Programi morajo omogočati, kar zakonodaja dovoljuje. DDV pa lahko odbijate še zadnje obdobje naslednjega leta po prejemu dokumenta. Datum prejema je tisti, ki določa obdovje, kdaj uveljavite odbitek.
Zakonodaja je vsaj tu življenska...
Zakonodaja je vsaj tu življenska...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko