Sklenjeno imamo pogodbo za izdelavo opreme. Naročnik nam je na podlagi tega že septembra lani nakazal avans, izstavili smo avansni račun in odvedli DDV. Do izdelave opreme ni prišlo, saj je naročnik vedno imel kak problem, ki ga je bilo potrebno prej rešiti. Sedaj smo dosegli dogovor o prekinitvi pogodbe in vračilu avansa. Zanima me, kako je sedaj z DDV v tem vrnjenem avansu, ker tega,vsaj za nas ni tako malo?
Prosim za odgovor.
LP
odstop od pogodbe in vračilo avansa
Moderator: Mirko Zbačnik
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Re: odstop od pogodbe in vračilo avansa
Avansni račun se stornira
-
zlata ribica
- Računovodski vajenec

Hvala za odgvoor.
Malo nerodno sem vprašala.
DDv v storniranem avansnem računu bo precej presegal DDV v izdanih računih in bi moral biti na obrazcu ddv v minus!
??
Kako naj to rešim?
Hvala za odgovr
LP
Malo nerodno sem vprašala.
DDv v storniranem avansnem računu bo precej presegal DDV v izdanih računih in bi moral biti na obrazcu ddv v minus!
Kako naj to rešim?
Hvala za odgovr
LP
-
helianthus
- Računovodski vajenec

Mislim, da ni nič narobe, če so na DDV-O negativni zneski. Enkrat sem imela tudi jaz zneske negativne, pa je šlo normalno na e-davke.
Pazite pa, da bo DDV enako obračunan, kot je bil lani septembra, torej po stopnji 20% ali 8,5%. Kolikor ste ga takrat plačali od prejetega avansa, toliko ga sedaj dobite nazaj.
Pazite pa, da bo DDV enako obračunan, kot je bil lani septembra, torej po stopnji 20% ali 8,5%. Kolikor ste ga takrat plačali od prejetega avansa, toliko ga sedaj dobite nazaj.