NEIZPLAČANA NETO PLAČA
Moderator: Mirko Zbačnik
NEIZPLAČANA NETO PLAČA
Direktor in lastnik d.o.o.-ja je v svojem podjetju zaposlen in si obračunava minimalno plačo. Sedaj je prišlo do finančnih težav in si je plačal samo prispevke in davek za neto in prehrano pa je zmanjkalo denarja. Zanima me ali lahko obveznost za neto in prehrano pustim na kontu 251000 ali je potrebno nesti na kaki drugi konto? Računovodsko bi bilo sigurno bolj prav, da je konto 251000 prazen in da se to nese na neke kratkoročne obveznosti za plače do zaposlenih. Ali mogoče veste za kateri konto gre?
Re: NEIZPLAČANA NETO PLAČA
Zakaj bi moral biti prazen konto, če mu pa niste izplačali?
Upam, da ne bo prišla delovna inšpekcija in "v namen zaščite delavca pred pogoltnim delodajalcem!" dobesedno ravnala po črki zakona, da morajo biti p'lače izplačane do 18.
lp
lp
Očitno se nismo dobto razumeli! Direktor in lastnik podjetja si v teh težkih časih ne more izplačati neto plače in si plača samo prispevke in davke. zanima me ali lahko ta neizplačana neto plača ostane na kontu 2510 ali je mogoče potrebno nesti na nek drugi konto, ki izkazuje obveznost podjetja do lastnika podjetja? S tem, da si lastnik ni izplačal neto plače, ker ni mogel ne vidimi razloga za inšpekcijo!
"v namen zaščite delavca pred pogoltnim delodajalcem!" je bilo mišljeno sarkastično ( po črki zakona pa velja tudi zanj!!!).
Glede konta pa je že prav povedal/a meurs. lp
Glede konta pa je že prav povedal/a meurs. lp
Govorila sem tudi z nekaj drugimi računovodji, ki to dajo iz konta 2510 na 285 in še nekaj? A je potem prav, da kar pustim na kontu za obveznost za neto plače. Se pa strinjam, da bi si moral izplačati ampak če ni ne more nobeden vzeti! 
da bi si moral izplačati ...
Če sem še bolj sarkastična : domnevam, da bi glede na naše natančne predpise kot zaposleni lahko tožil firmo za izplačilo in verjetno bi mu delovno sodišče ugodilo
(kozlovska sodba št. nn). lp
Če sem še bolj sarkastična : domnevam, da bi glede na naše natančne predpise kot zaposleni lahko tožil firmo za izplačilo in verjetno bi mu delovno sodišče ugodilo
(kozlovska sodba št. nn). lp