Zaposlitev za podjetje iz tujine v Sloveniji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kikach
Novinec
Novinec

Zaposlitev za podjetje iz tujine v Sloveniji

Odgovor Napisal/-a kikach »

Pozdravljeni,

zanima me, kakšne možnosti obstajajo, namreč sam sem dobil ponudbo za delo v tujem podjetju, ki pa nima sedeža v Sloveniji. Podjetje ima sedež v UK. Sam bi opravljal različne storitve za to podjetje na različnih lokacijah v Evropi. Glede nato, da se mi ni treba selit v UK in lahko del storitev opravljam iz Slovenije, del pa na terenu po Evropi me zanima kakšne možnosti zaposlitve predlagate?

Kolikor mi je znano je malce težje se zaposlit v UK, glede nato, da tam ne bi imel naslova, morda kakšna možnost preko s.p.-ja in potem pač pošljem račun vsak mesec?

Hvala za pomoč.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Re: Zaposlitev za podjetje iz tujine v Sloveniji

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

S.p.se mi zdi za vaš primer v redu.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
kikach
Novinec
Novinec

Pa lahko delaš to kot normiranec, ker se mi zdi normiran s.p. ugoden ali moraš biti zavezanec za DDV?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

To sta 2 popolnoma različni zadevi. Lahko ste normiranec in zavezanec za ddv skupaj, ali pa si normalno vodite poslovne knjige in niste zavezanec za ddv. Odvisno od vrste dejavnosti in prometa.
Lepo vas pozdravljam.

kikach
Novinec
Novinec

V mojem primeru bi torej izstavil račun vsak mesec za svetovanje in tehnično podporo v določenem znesku. V kolikor bi šel v s.p. bi šel pod normiran s.p., ker sam ne bi imel nobenih stroškov. Je ta online izračun pravilen? http://spizracun.appspot.com/pavsal_mes ... /70.0/0.0/

Ni mi jasno še samo, ker sem več kje zasledil, da moraš biti zavezanec za DDV v kolikor želiš izstavit račun v tujino.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Če boste sodelovali s podjetjem v EU, ki je ddv zavezanec, se boste morali registrirati za posebnega ddv zavezanca in mesečno oddajati rekapitulacijska poročila. Vstopnega ddv pri prejetih računih si v tem primeru ne boste smeli upoštevati.

Izračun, ki ste ga naredili se mi ne zdi preveč v redu, pozabili ste npr. stroške prehrane, ki vam pripadajo, 6,12 eur na delovni dan. To je približno 1.500,00 eur v enem letu.
Še kakšni materialni stroški bi se našli, npr. stroški za internet,telefon.....

Počakajte še na kakšno mnenje.
Lepo vas pozdravljam.

Odgovori