pozdravljeni.
danes sem dobila informacijo, da na delavnicah za bodoče s.p.-je, ki jih organizira Zavod za zaposlovanje, dobijo med drugim tudi informacije v zvezi s povračili stroškov prevoza na delu. pravijo, da če zasebnik uporablja svoje lastno vozilo več kot 70% v službene namene, lahko uveljavlja stroške popravil, gum, registracije, bencina...skratka na način, kot da bi bil avto last podjetja. povejte mi prosim, ali to drži???
povračila stroškov prevoza na delu
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: povračila stroškov prevoza na delu
Samo v primeru, če ima avto kot osnovno sredstvo, drugače si obračunava kilometrino, 0,37 eur za km.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Re: povračila stroškov prevoza na delu
to, če je avto osnovno sredstvo firme, je jasno, da gre med stroške. ampak oni predavajo ravno o primerih, da avto ne rabi bit osnovno sredstvo, lahko je avto v bistvu od kogarkoli, pogoj je, da se več kot 70% uporablja za namene firme. se pravi, da če avto dela skupno mesečno 1000km, pa jih dela 710 za neko firmo, se priznavajo vsi stroški, baje tudi leasing, obresti ipd. na način, kot da bi bilo osnovno sredstvo. to torej ne drži ne? sem mislila, da se je medtem spet kak zakon ali predpis spremenil pa nisem zasledila.
kako pa lahko to predavajo na predavanjih za bodoče podjetnike??? je to sploh zakonito?
kako pa lahko to predavajo na predavanjih za bodoče podjetnike??? je to sploh zakonito?