minimalna plača

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
novval
Začetnik
Začetnik

minimalna plača

Odgovor Napisal/-a novval »

Kakšna je minimalna plača za mesec januar 2014 in ali se je zagotovo spremenila?
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: minimalna plača

Odgovor Napisal/-a meurs »

Ni še uradno objavljena
pokica
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a pokica »

Ali je kdo zasledil, da bi nova višina min. plače 789,15 že bila objavljena? Iskala sem po uradnem listu, pa do tega trenutka nisem nič našla.
Če kdo kaj več ve o tej temi, naj napiše, saj sem v dvomih, katero višino naj uporabim za obračun plače januar 2014.

Pozdrav.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Višina je objavljena v današnjem uradnem listu: štev. 7/2014 in je 789,15€ od 01.01.2014 dalje

lp
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

torej od 01.2.2014 dalje je potrebno čisto vse prispevke obračunati in plačati od razlike do MP (iz in na bruto - vse pa seveda v breme delodajalca)
jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

Me zanima še nekaj:
ali stsa po 1.2.2014 "minimalna plača" in "osnova za plačilo prispevkov" dva različna pojma ali je to ena in ista zadeva?
Ali sta ta dva zneska enaka (ker je pač to ista zadeva) ali sta samo trenutno enaka, pa se bosta v prihodnosti razlikovala?
Ali po novem pojem "minimalna plača" še obstaja? In kje se ga še uporablja?
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

pri s.p. je za februarske prispevke, kakor jaz razumem, eno je PIZ osnova in drugo je ZZ osnova; PIZ osnova je letos lahko še minimalno MP (slednje se lahko nekaterim spremeni z dohdej 2013) , medtem ko ZZ osnova ne sme biti nižja od 60% PP letne plače;

pri plačah se še vedno uporablja MP, če drugega ne zaradi plačila prispevkov do MP ....

[quote="jurek"]Me zanima še nekaj:
ali stsa po 1.2.2014 "minimalna plača" in "osnova za plačilo prispevkov" dva različna pojma ali je to ena in ista zadeva?
Ali sta ta dva zneska enaka (ker je pač to ista zadeva) ali sta samo trenutno enaka, pa se bosta v prihodnosti razlikovala?
Ali po novem pojem "minimalna plača" še obstaja? In kje se ga še uporablja?[/quote]
Odgovori