BOLNIŠKA IN OBRAČUN PRISPEVKOV ZA S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
pri obračunu prispovkov za pretekli mesec za s.p.-ja, je bil nosilec dejavnosti npr. 5 delovnih dni na bolniški, za ta čas ima tudi bolniški list.
pri obračunu se mu upošteva 40 ur bolniške, sedaj pa me zanima, kakšna je njegova osnova za izračun bolniške, in če se mu za ta čas naredi refundacija za čas na bolniški.
pri obračunu se mu upošteva 40 ur bolniške, sedaj pa me zanima, kakšna je njegova osnova za izračun bolniške, in če se mu za ta čas naredi refundacija za čas na bolniški.
Re: BOLNIŠKA IN OBRAČUN PRISPEVKOV ZA S.P.
A je bilna bolniški ki se refundira? 06,09? Ali je že nad 30 dni?
Če je refundacija potem se izpolni na obrazcu na e-davkih, da ni v breme zavezanca odsotnost in izpolni se še kdaj je bil odsoten, nato se bolniški list pošlje referentu na durs, ki naredi obračun in refundacijo.
Če je refundacija potem se izpolni na obrazcu na e-davkih, da ni v breme zavezanca odsotnost in izpolni se še kdaj je bil odsoten, nato se bolniški list pošlje referentu na durs, ki naredi obračun in refundacijo.
ne, je običajna bolniška, razlog 01 - bolezen in je do 30 dni.
običajna bolniška, razlog 01 - bolezen do 30 dni - gre v breme delodajalca - to pa je on sam, - iz tega sledi sklep...???
lp
lp
da sem pravilno oddala na edavke, vse plača sp sam.
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Pozdravljeni, s.p. je nepretrgoma v bolniški od 06.05.2013, obračuni prispevkov so bili narejeni pravilno, medtem, ko bolniški listi niso bili poslani na DURS in do konca leta 2013 ni prejel nobenega nadomestila. Sedaj bo te bolniške liste poslal na DURS in prejel refundacijo v letu 2014. Po mojem mnenju bi morali biti prihodki zajeti v letu 2013, je pa vprašljiva višina povračila (prispevki plačani od minimalne osnove). Knjižila bi na konto 768 ...
Prosim za mnenje ... ali je to pravilno?
Prosim za mnenje ... ali je to pravilno?
Po mojem refundacijo dobi kot navadna FO - enako kot za porodniško - in ne vpliva na prihodke spja. lp
Se strinjam, refundacija ni prihodek s.p.ja, res pa je, da morate upoštevati znižane prispevke - če ste jih slučajno dali v stroške.
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Hvala za odgovor, sem pomešala stvari, ker sem izhajala iz dejstva, da pri d.o.o. pride refundacija na trr, so pa tu poti malo drugčne), tudi na Zavodu so potrdili, da je to stvar fizične osebe. Je pa na Zavodu bilo govora o dohodnini ??? S tem se res ukvarjam prvič in imam pač začetne težave ... vendar nikoli ni prepozno ...
Lep zanesežen pozdrav
Orhideja
Lep zanesežen pozdrav
Orhideja
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Hvala, malo pobrskala in našla odgovor:
Re: bolniška/refundacija - nosilec s.p.
Napisal/-a DEROX » 09 Jan 2013, 18:34
Bolniška do 30 dni gre v breme s.p.
Na obrazcu obračunaš prispevke in označiš zadržanost od dela (razlog: 02) do 30 delovnih dni.
31. dan nastopi bolniška nad 30 dni, obrazec oddaš prazen, brez obračunanih prispevkov, vneseš ure, mesečno osnovo za polni delovni čas (sicer obrazca ne moreš oddati) in izpolniš "zadržanost od dela" - datum prvega dne zadržanosti in od-do.
Originalne bolniške liste pošiljaš na pristojni davčni urad, oni uredijo izplačilo bolniške na RZZZ.
S.p. dobi bolniško na osebni račun.
Pri informativnem izračunu dohodnine za s.p. (pri vas bo to za leto 2013), ga povprašajte koliko je prejel, ker se bo ta bolniška štela v skupno osnovo in lahko pride do doplačila dohodnine sploh če preseže dohodek in izgubi posebno olajšavo.
Pozdrav
Orhideja
Re: bolniška/refundacija - nosilec s.p.
Napisal/-a DEROX » 09 Jan 2013, 18:34
Bolniška do 30 dni gre v breme s.p.
Na obrazcu obračunaš prispevke in označiš zadržanost od dela (razlog: 02) do 30 delovnih dni.
31. dan nastopi bolniška nad 30 dni, obrazec oddaš prazen, brez obračunanih prispevkov, vneseš ure, mesečno osnovo za polni delovni čas (sicer obrazca ne moreš oddati) in izpolniš "zadržanost od dela" - datum prvega dne zadržanosti in od-do.
Originalne bolniške liste pošiljaš na pristojni davčni urad, oni uredijo izplačilo bolniške na RZZZ.
S.p. dobi bolniško na osebni račun.
Pri informativnem izračunu dohodnine za s.p. (pri vas bo to za leto 2013), ga povprašajte koliko je prejel, ker se bo ta bolniška štela v skupno osnovo in lahko pride do doplačila dohodnine sploh če preseže dohodek in izgubi posebno olajšavo.
Pozdrav
Orhideja