Lepo prosim za povratno informacijo, ce razmisljam in delam pravilno....torej, sem fizicna osebnost z dejavnostjo (normiranec).
1. Poslovno porocilo z izracunom akontacije dohodnine (letos se v papirnati obliki) oddam do konca marca na DURS.
2. Moj letni promet je letos znasal 1.420 EUR. Iz tega sledi, da so moji normirani dohodki 994 EUR, osnova za davek 426 EUR, davek 22% od osnove 85,20 EUR. Trimesecna akontacija je torej 85,20:4 = 21,30 EUR (placam 10.4., 10.7., 10.10., 10.1.2015).
3. Povejte mi prosim glede prispevka za ZDRAV.ZDR., ki ga bom poravnal do 15.3. Glede na to, da sta sedaj dva prispevka (nekaj cez 8. in 20 eur)... ali ju lahko sestejem in nato nakazem na racun ZDRAV.ZDR. ali moram to loceno narediti...Stevilke racunov, sklici ostajajo nespremenjeni?
Resnicno hvala za vse povratne informacije.
lp, M.
Poslovno poročilo - popoldanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Poslovno poročilo - popoldanski s.p.
1) davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti oddate do 31. marca 2014 za leto 2013 v papirni obliki.
2) Izračun je pravilen (zatipkali ste se pri stopnji dvka-20%). Akontacija za leto 2014 je pravilna če ste poslovali vseh dvanajst mesecev leta 2013, sicer morate osnovo preračunati na letno raven.
3) Oba prispevka lahko seštejete, saj jih plačujete na isti računu ZZSZ, z istim sklicem.
lp
2) Izračun je pravilen (zatipkali ste se pri stopnji dvka-20%). Akontacija za leto 2014 je pravilna če ste poslovali vseh dvanajst mesecev leta 2013, sicer morate osnovo preračunati na letno raven.
3) Oba prispevka lahko seštejete, saj jih plačujete na isti računu ZZSZ, z istim sklicem.
lp
A lahko še jaz tule povprašam.
popoldanski sp sem odprl 1. avgusta... moj 5 mesečni promet pa je bil 29170. Zanima me, kolikšno akontacijo moram letos plačevati. Po prometu mi znese 350,04, ali je dovolj samo 250 €, ker ne mislim prebiti meje 50000.
Hvala za odgovor.
popoldanski sp sem odprl 1. avgusta... moj 5 mesečni promet pa je bil 29170. Zanima me, kolikšno akontacijo moram letos plačevati. Po prometu mi znese 350,04, ali je dovolj samo 250 €, ker ne mislim prebiti meje 50000.
Hvala za odgovor.
Brez zamere - davkarjev ne zanima, kaj misliš, samo kakšen znesek akontacije se pokaže v obračunu.
Lahko pa boš dal prošnjo za znižanje akontacije - vendar glede na izkušnje ne prej, kot po končanem prvem trimesečju s tem, da boš zanj predložil začasen obračun. lp
Lahko pa boš dal prošnjo za znižanje akontacije - vendar glede na izkušnje ne prej, kot po končanem prvem trimesečju s tem, da boš zanj predložil začasen obračun. lp
saj se mi je zdelo, da so zelo "neživljenski". Me prav zanima kaj mi bodo rekli po tromesecju, ker zaenkrat izgleda da sploh ne bom izstavil nobenega računa v prvem tromesečju.
Hvala.
Hvala.