S.P. NORMIRANEC
Moderator: Mirko Zbačnik
S.P. NORMIRANEC
Pozdravljeni!
S.p. je bil v letu 2013 normiranec.
Ali mora oddati davčni obračun in bilance na ajpes?
Še kaj drugega posebnega?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Rezka
S.p. je bil v letu 2013 normiranec.
Ali mora oddati davčni obračun in bilance na ajpes?
Še kaj drugega posebnega?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Rezka
Re: S.P. NORMIRANEC
A ne veš, kaj je bistvena prednost normiranca?
če se odločim, da sedaj iz rednega s.p. preidem na normiranca (to povem v dohdej 2013), kaj pomeni to za opremo, ki jo imam v poslovnih knjigah? verjetno nič, le evidenčno moraš imeti; sp ni DDV zavezanec.
ga. ali g. novica (nisem še uspela zaslediti kako točno naj vas naslavljam)novica napisal/-a:A ne veš, kaj je bistvena prednost normiranca?
glede na to, da je to forum, kjer se postavljajo vprašanje, mnenja in razni odgovori, bi bilo zelo dobro, če lahko tudi z vaše strani pričakujemo pametna mnenja ali odgovore, ki se nanašajo na vprašanje, ne pa take "vaše strokovne odgovore", ki ne peljejo nikamor.
pa lep dan vam želim.
Na kratko sem izrazila presenečenje, kako se ljudje odločijo za normiranca, ne da bi vedeli, kaj to sploh je...
Pa Rezka očitno tudi niti ni preveč zainteresirana, drugače bi kaj odgovorila, a ne? (se opravičujem, če je morda ostala brez elektrike)
lep dan!
PS Glede kritike : zame si si vzela čas, nisi pa utegnila odgovoriti Rezki - (vsaj glede ajpesa)! Glede na tvoj odgovor izpred meseca stvari glede normirancev obvladaš!
Pa Rezka očitno tudi niti ni preveč zainteresirana, drugače bi kaj odgovorila, a ne? (se opravičujem, če je morda ostala brez elektrike)
lep dan!
PS Glede kritike : zame si si vzela čas, nisi pa utegnila odgovoriti Rezki - (vsaj glede ajpesa)! Glede na tvoj odgovor izpred meseca stvari glede normirancev obvladaš!
Pozdravljeni
Lansko leto sem začel z popoldanskim SP-normirani stroški. Če pravilno razumem moram oddati samo davčni obračun, ali je to vse? Obstaja kakšen obrazec namenjen samo nam "popoldancem"?
Hvala in LP
Lansko leto sem začel z popoldanskim SP-normirani stroški. Če pravilno razumem moram oddati samo davčni obračun, ali je to vse? Obstaja kakšen obrazec namenjen samo nam "popoldancem"?
Hvala in LP
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Oddate davčni obračun in evidenco izdanih računov (tabela).
Obrazec je za vse s.p. normirance enak. lp
Obrazec je za vse s.p. normirance enak. lp
Ali je to pravilni obrazec:
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... iranci.pdf
Kam se upošteva račun/dohodek ki je bil izdan v lanskem letu in je bil plačan šele letos?
Kam se upošteva račun/dohodek ki je bil izdan letos za storitev v lanskem letu?
Ali po oddaji obračuna dobimo kakšno odločbo za doplačilo dohodnine, ali glede na obračun razliko, ki jo moram doplačati enostavno nakažem na ustrezen račun?
LP
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... iranci.pdf
Kam se upošteva račun/dohodek ki je bil izdan v lanskem letu in je bil plačan šele letos?
Kam se upošteva račun/dohodek ki je bil izdan letos za storitev v lanskem letu?
Ali po oddaji obračuna dobimo kakšno odločbo za doplačilo dohodnine, ali glede na obračun razliko, ki jo moram doplačati enostavno nakažem na ustrezen račun?
LP
To je povezava na obrazec (v uradnem listu), za normirance je zaporedna VI.
http://www.uradni-list.si/files/RS_-201 ... .PDF#!/pdf
lp
http://www.uradni-list.si/files/RS_-201 ... .PDF#!/pdf
Normiranci vodijo evidenco knjigovodskih listin. Ampak kot priloga ni nikjer označena?zakladničarka napisal/-a:Oddate davčni obračun in evidenco izdanih računov (tabela).
lp
a mi lahko pošljete moj odgovor, kjer sem napisala, da vse obvladam, sama ga namreč ne najdem. pa hvala za posredovani odgovor.novica napisal/-a: PS Glede kritike : zame si si vzela čas, nisi pa utegnila odgovoriti Rezki - (vsaj glede ajpesa)! Glede na tvoj odgovor izpred meseca stvari glede normirancev obvladaš!