Prvič izpolnjujem obrazec DDV-O.
Če pravilno razumem se vrednost nabave obdavčenega materiala in trgovskega blaga iz SLO vpišejo v polje 31, vrednost osnovnih sredstev (naprav) pa v polje 35.
Se drobni inventar (v okviru osnovnih sredstev / odpisan ob nabavi) prišteva v polje 31 ali 35?
Lp
Drobni inventar v DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Drobni inventar v DDV-O
Pa še to:
V januarju imam le nabave materala in OS (polji 31 in 35 v DDV-O). V polje 41 vpišem vstopni DDV (22% od seštevka polj 31 in 35 torej DDV po prejetih računih), pri oddaji obrazca pa se je izpisalo opozorilo, da je odbitek DDV previsok glede na osnove (?!).
Ali mi lahko kdo pojasni kako to?
Lp
V januarju imam le nabave materala in OS (polji 31 in 35 v DDV-O). V polje 41 vpišem vstopni DDV (22% od seštevka polj 31 in 35 torej DDV po prejetih računih), pri oddaji obrazca pa se je izpisalo opozorilo, da je odbitek DDV previsok glede na osnove (?!).
Ali mi lahko kdo pojasni kako to?
Lp
Pozdravljeni,
vrednost osnovnega sredstva morate zajeti tudi v polje 31 poleg ostalih nabav materiala , v polju 35 je samo razvidno, koliko je stalo OS .
Verjetno je zato previsok odbitek DDV ker v polju 31 nimate zraven OS.
Lp Darija
vrednost osnovnega sredstva morate zajeti tudi v polje 31 poleg ostalih nabav materiala , v polju 35 je samo razvidno, koliko je stalo OS .
Verjetno je zato previsok odbitek DDV ker v polju 31 nimate zraven OS.
Lp Darija
Zahvaljujem se za vaše pojasnilo.
Sicer sem medtem na podlagi drugih prispevkov to nekako ugotovila.
Je žal tako, da so navodila za izpolnjevanje obrazca na prvi pogled dokaj izčrpna, dejansko pa se izkaže, da so precej nedosledna oziroma dvoumna.
Lp
Sicer sem medtem na podlagi drugih prispevkov to nekako ugotovila.
Je žal tako, da so navodila za izpolnjevanje obrazca na prvi pogled dokaj izčrpna, dejansko pa se izkaže, da so precej nedosledna oziroma dvoumna.
Lp