ORIGINAL ALI RAČ.IZPIS RAČUNA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
inika
Računovodja
Računovodja

ORIGINAL ALI RAČ.IZPIS RAČUNA

Odgovor Napisal/-a inika »

Iz tujine prejemamo material za našo proizvodnjo. Dobavitelj nam račune za ta material
pošilja po e-mail pošti, originalov nam ne pošlje. Ali smo v prekršku, če v naše evidence knjižimo
te dokumente( seveda preverjene in podpisane od naše nabavne službe in direktorja).
Zahvaljujem se za mnenja! :spomezik:
inka
inika
Računovodja
Računovodja

Re: ORIGINAL ALI RAČ.IZPIS RAČUNA

Res bi prosila za kakšno mnenje!
Hvala! :idea:
inka
inika
Računovodja
Računovodja

Ogledi, ogledi, pa prav nobenega mnenja.... :cry:
inka
justmeandyou611
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a justmeandyou611 »

Tudi mi iz Italije in Francije dobivamo od dobaviteljev samo skene po e-pošti, nikoli originalov.
Jaz knjižim takšne kot dobim (se pravi skenirane)
Maja.K.
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Maja.K. »

Brezpapirno poslovanje je postalo zelo popularno. Zato podjetja že kar pridno prehajajo na tak način poslovanja. Tako da tujim podjetjem, s katerimi poslujete, ni potrebno pošiljati originalov po pošti, saj bodo kopije dovolj. Svetujem vam le, da ste pred knjiženjem pozorni, ali je na računu zapisano, na osnovi katerega zakona je bil račun izdan - DURS pridno preverja poslovanje s tujino in obračune DDV-ja v teh primerih. Govorim iz lastnih izkušenj, saj smo pred kratkim reševali nastali spor, ko so nam iz tujine pošiljali račune brez navedka, da DDV ni obračunan. Sedaj pa čakamo na njihovo potrdilo, da so nam vse račune izpred x let izdajali brez DDV v skladu z njihovo zakonodajo.

Upam, da vam je bil moj odgovor v pomoč.

Lp
Odgovori