Če nisem vprašanja uvrstil v pravo temo se opravičujem in prosim, da ga moderator premakne v pravo sekcijo - mogoče niti nisem na pravem forumu pa dobro..
Sam nimam izkušenj na tem področju zato upam, da bom dobil čimbolj preproste in točne odgovore.
Moja situacija je takšna. Trenutno sem brezposeln - prijavljen na borzi, zavarovanje pa mi krije CSD, saj nimam dohodkov (tudi na borzi jih nisem deležen - status študenta mi je potekel).
Dobil sem možnost, da bi opravil kratko trajno delo - dan ali dva.. (je na področju računalništva). Sedaj pa mene zanima kaj se meni najbolj izplača narediti, da si nebi zapravil kakšnih "ugodnosti na borzi" (ki jih je moj bodoči delodajalec lahko deležen). Prav tako ne bi rad si nekih dodatnih stroškov naredil..
Nekje sem slišal/prebral, da se je v 2014 pri avtorskih pogodbah (mislil sem da bi lahko na takšen način naročnik mi plačal) nekaj spremenilo.. Ali moram jaz kot izvajalec tudi plačati kakšne stroške? Kakšne, koliko (ali je to določen % od zneska) in komu se to nakaže..?
Hvala za vso pomoč.
Brskam po spletu in je meni vse precej zapleteno, ker mi je področje novo. Ne vem pa na kateri email bi lahko vpr. naslovil, da bi dobil konkretne odgovore.
Lp.