Vračilo plačila izvršbe

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
svetina
Novinec
Novinec

Vračilo plačila izvršbe

Odgovor Napisal/-a svetina »

Pozdravljeni! Lepo prosim za pomoč pri knjiženju vračila plačane izvršbe. Decembra lani smo dobili izvršbo, ki smo jo poravnali, vendar tožniki niso pravilno poknjižili plačila (plačali smo kot pravna oseba, knjižili pa so pod fizično osebo), zato smo dobili v januarju blokado računa. Ko sem tožnike opozorila, so nam takoj vrnili denar, vendar tega vračila ne znam poknjižiti. Zato vas lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga in pove, kako naj knjižim vrnjeno plačilo izvršbe.

Hvala in lep pozdrav.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Vračilo plačila izvršbe

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kam pa ste knjižili izvršbo, ki vam je iz TRR "vzela" denar?

lp
svetina
Novinec
Novinec

Nisem knjižila nikamor, ker ne vem, na kateri konto naj knjižim, da se mi bo potem zapiralo. Sem bolj nova v računovodstvu in sem se prvič srečala s takim primerom. Knjižila sem izvršbo, ki smo jo poplačali lani, sedaj pa sem v temi, ker ne vem, kako naj kjižim plačilo in vračilo denarja.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Ker so vam neupravičeno "pobrali denar" knjižite to kot terjatev do dobavitelja/tožnika (konto 165: 165/110)) in ko so vam vrnili ta denar zapirate terjatev (110/165). Nič težkega ali ne? Menim, da so to osnove knjigovodstva, zato v roke kakšno primerno strokovno literaturo in bo šlo drugič lažje.
svetina napisal/-a:Sem bolj nova v računovodstvu in sem se prvič srečala s takim primerom.
Kje pa imate nadrejenega/nadrejeno, da vam pomaga v takšnih primerih?

lp
svetina
Novinec
Novinec

Najlepša hvala za odgovor. Žal sem bila prisiljena prevzeti računovodstvo in kljub dodatnim izobraževanjem se včasih ne znajdem, zato sem se obrnila na vas. Moj nadrejeni pa na žalost še manj ve, zakaj se gre (ni računovodsko podkovan, sva pa samo midva zaposlena).
Odgovori