dohodninska odločba - migrant in upokojenec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Marjetica5
Nov član
Nov član

dohodninska odločba - migrant in upokojenec

Odgovor Napisal/-a Marjetica5 »

Prosim vas za pomoč, ker ne vem na koga naj se obrnem in bi želela potrditev, če so moji izračuni pravilni.
Moj oče je dobil dohodninsko odločbo za leto 2013.Do marca 2013 je bil dnevni migrant v Avstriji. Nato se je upokojil in prejema pokojnino iz Avstrije in nekaj malega iz SLO. Dobil je za plačati 343 eur dohodnine, po mojih izračunih pa ne bi smel plačati ničesar.
Plača: 8.613
Prispevki v tujini: 1.289
Priznani stroški: 1.020
Tuj davek: 1.155
Pokojnina: 8.257

Mogoče res zahtevam veliko, vendar bi vseeno bila zelo vesela, če bi kdo preveril moj izračun. Klicala sem na davčno in pravijo, da je odločba pravilna, sedaj se imam namen pritožiti.

Tudi na informativnem izračunu dohodnine 2013 sem že preverjala in mislim, da vključi še migrantsko olajšavo.
tasa
Računovodja
Računovodja

Re: dohodninska odločba - migrant in upokojenec

Odgovor Napisal/-a tasa »

Pozdravljeni!

Imam podoben primer. Po mojih izračunih tudi ne bi smelo biti doplačila. Tudi jaz sem klicala na davčno in so rekli da je izračun pravilen. Lahko sicer naredimo ugovor, vendar ne bomo nič dosegli, ker je izračun pravilen.
Res bi bila vesela kakšnega odgovora oz. obrazložitve.
Marjetica5
Nov član
Nov član

Re: dohodninska odločba - migrant in upokojenec

Odgovor Napisal/-a Marjetica5 »

Mi se bomo pritožili in upali na ugodno rešitev. Še vedno sem prepričana, da nimajo prav. Sem še naredila dodaten izračun in je potrdil moja razmišljanja.
Odgovori