PREVOZ NA DELO - DILEMA???

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

PREVOZ NA DELO - DILEMA???

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Pozdravljeni,

sem v dilemi, zato prosim za pomoč in sicer:

novozaposlena delavka ima stalno prebivališče na eni lokaciji - v službo pa se vozi iz druge lokacije - ki je bolj oddaljena od službe. Zanima me, od katere lokacije bi vi obračunali prevoz na delo - od stalnega prebivališča ali do druge lokacije, od koder se delavka vozi v službo? :?

Jaz sem mnenja, da je prava lokacija stalno prebivališče, kajne? :oops:

Lepo prosim za vaše odgovore oz. mnenja. Hvala in lep dan :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: PREVOZ NA DELO - DILEMA???

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da se uporablja njen naslov, na kaerem dejansko prebiva.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tonija
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tonija »

Naslov od koder se vozi v službo. Sicer pa poglejte v pogodbo o zaposlitvi. Zadnje čase dajejo v pogodbo varovalko, da se prevoz ne povrne v primeru, da se delavec preseli kam dlje od naslova, ki ga je podal ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi.
LP, TONIJA
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Poglejte v pogodbo. Mi imamo poseben obrazec na katerega zaposleni napiše od kje se vozi v službo in potem dobi povrnjeno dejansko pot.
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

iz uredbe:
(2) . Običajno prebivališče po tej uredbi je prebivališče delojemalca, ki je najbližje mestu opravljanja dela. Drugo prebivališče delojemalca je običajno prebivališče po tej uredbi le, če se delojemalec od tam vsaj štirikrat tedensko vozi na mesto opravljanja dela.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nanaša se verejtno na predhodni odstavek, ki določa, katero prebivališče je tisto, od katerega se obračuna kilometrina, oziroma pot na delo. Ta odstavek le razlaga. Če se vozi od prebivališča, ki je sicer daljše vsaj štirikrat tedensko, je to prebivališče uiporabljeno tudi za obračun potnih stroškov. V tem primeru, če se torej, pripelje vsaj štirikrat iz drugega prebivališča, je to običajno previval

kako ugotavljati, kje kdo prebiva je pa drugo vprašanje, si mislim ;). A na to Uredba ne odgovori.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori