Plača REK 1

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bjan
Novinec
Novinec

Plača REK 1

Odgovor Napisal/-a bjan »

Zdravo, imam en problem z oddajanjem REK 1 obrazca. Moram omenit da prvič oddajam ta obrazec in nakazujem plačo zaposlenemu. Mi lahko kdo malo pomaga kaj moram vse izpolniti v tem obrazcu glede na to, da bo bruto plača 800€. Zaposleni nima nobenih drugih olajšav, bolniške...
Sem preračunal preko tega kalkulatorja vendar nevem kaj moram kam vpisati? http://www.racunovodja.com/izracuni/place2015/
Nisem pa davčni zavezanec. Upam, da nisem na kakšen podatek pozabil :)

Hvala za pomoč že vnaprej.
tonija
Računovodja
Računovodja

Re: Plača REK 1

Odgovor Napisal/-a tonija »

Pojdite najprej spodaj na obrazcu na I-REK in za delavca izpolnite davčno št., ime in priimek, vrsto dohodka-bruto znesek, znesek dohodnine, potem kliknite spodaj izračunaj. Izpolnilo vam bo polja, ki se morajo ujemati z vašim obračunom. Potem dajte shrani in pojdite nazaj na REK-1. Tam morate izpolniti podatke o izplačevalcu, potem pa polja: 010,011, zap.št. izzl. 1, 012, 101, 201.301in vsa polja od IV do VI, ki se morajo ujemati z IREK. Potem kliknite preveri, pa boste videli, če imate še kakšne kritične napake. Dokler jih ne popravite, vam obrazca ne bo sprejelo.
LP, TONIJA
bjan
Novinec
Novinec

O super, tole pa je dobra pomoč. Pod kaj pa moram izpolniti to dohodnino in kje dobim ta znesek?
bjan
Novinec
Novinec

Tukaj sem naredil screenshote če mi lahko kdo malop pregleda in pove kaj je narobe/prav?

Slika

Slika

Slika
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Osnova za davek ni pravilen, prav tako ne znesek davcnega odtegljaja. Izracun, 800-priapevki za socialno varnost delojemalca -splosna olajsava, morebitne dodatne olajsave , dobite osnovo za dohodnino. Od tega izracunate znesek akontacije . V osnovo morate vpisti znesek osnove za dohodnino. V pomoc za izracun vam je obracun na prvi strani foruma. Ta znesek vpisete v znesek davcnega odtegljaja.

Dodajam. Upoštevali ste osnovo brez olajšav in niste upoštevali stopnje akontacije dohodnine (dohodninska lestvica) . Akontacija dohodnine je prevelika. Gotovo vas program na to opozori.
Lp
Odgovori