Pozdravljeni,
imam nekaj vprašanj. Če ima kdo kakšne informacije, bi prosila za odgovore.
1. Imam pogodbo za določen čas (11 mesecev), ki mi je potekla 31. 7. 2015. Od 30. 7. 2015 sem na bolniški. Kolikor vem, mi mora delodajalec plačati bolniško, tudi če je medtem pogoba že potekla. Zanima me višina bolniške, če sem delala za skrajšani delovni čas, moja plača pa je bila sestavljena iz plačila za redno delo plus nagrade za učinkovitost (ki ne vem na kaj so bile vezane, mislim pa, da na uspešnost poslovalnice). Torej kako se računa višina bolniške - zasledila sem, da glede na višino plače v zadnjem mesecu. Ali se gleda samo redno delo ali se zraven upoštevajo tudi te nagrade za učinkovitost?
2. Višina odpravnine-po novem ti pripada tudi, če si imel pogodbo za določen čas (razen v nekaterih izjemah)- višina se gleda na zadnje 3 plače. Ali se v mojem primeru gleda za zadnja 2 meseca in 1 mesec bolniške (kolikor ti je delodajalec dolžan plačat, ker potem jo plačuje ZZZS) ali se mi gleda na Zadnje 3 dejanske plače (bolniška nima veze)?
3. Po bolniški se bom prijavila na Zavod, kjer bom dobila nadomestila plače 3 mesece. Tudi tu me zanima višina, če kdo ve ali se gleda glede na plače ali je bolniška tudi zraven? Sicer lahko to pokličem na Zavod za zaposlovanje, če pa kdo ve iz prve roke, pa bi prosila za odgovor.
Najlepša hvala za odgovore in nasvete.
Lep pozdrav.
Odpravnina, bolniška - višina
Moderator: Mirko Zbačnik