Poslovodna pogodba

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MiL
Novinec
Novinec

Poslovodna pogodba

Odgovor Napisal/-a MiL »

Spoštovani !

Eno vprašanje imam, pa sem prepričan da mi boste tu znali odgovoriti.

Sam sem študent, in po novem direktor novo ustanovljenega doo. 100% lastnik je redno zaposlen, tako da zavarovan ostanem kot študent to mi je jasno in sem že izvedel.

Me pa zanima sledeče, torej pogodbo o poslovodenju potrebujem saj bom vodil posle itd... Zanima me torej če si ne izplačujem po poslovodni pogodbi nič na začetku. Ali si lahko vsaj stroške potne izplačujem ali ne ? Oz. na kakšen način se lahko izplačujejo potni stroški ?

Drugo vprašanje pa imam glede kapitala 7500€, ker je bil sposojen se je prenakazal nazaj tistemu od kogar je bil. Sedaj moram narediti posojilno pogodbo dolgoročno po kateri je pač podjetje posodilo "meni" kapital ?

Ko bom iz s.p 31.12 prodal zalogo doo, pa lahko potem naredim kompenzacijo za dolg kapitala pa je to urejeno ?

Hvala res !

Lepe praznike !
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Poslovodna pogodba

Odgovor Napisal/-a novica »

Sedaj moram narediti posojilno pogodbo dolgoročno po kateri je pač podjetje posodilo "meni" kapital ?

Glede na opisani miš-maš sklepam, da je lastnik žlahta. V takem primeru zaradi primanjkljaja sredstev (premajhna aktiva) po spremembi ZGD doo ne sme dati posojila lastniku in povezanim osebam.

Ko bom iz s.p 31.12 prodal zalogo doo

Ali imaš tudi sp?
MiL
Novinec
Novinec

Re: Poslovodna pogodba

Odgovor Napisal/-a MiL »

Lastnik doo je mama ki je redno zaposlena in v delovnem razmerju.

jaz pa sem kot študent direktor, pa me zanima ker iz ZPIZ in ZZZS dobivam različne odgovore, ali moram biti jaz zavarovan kaj posebaj ? Ali ostanem zavarovan po starših ker niti še nisem 26 star in imam normalno status študenta ?

Po poslovodni pogodbi pa nebom prejemal nobenih sredstev.

Ja sp je imela mami, vendar ga bo zaprla in se bo zaloga prodala dooju.
Odgovori