Prilivi na osebni račun in vstop s.p.-ja v ddv zavezanca?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Snowman84
Novinec
Novinec

Prilivi na osebni račun in vstop s.p.-ja v ddv zavezanca?

Odgovor Napisal/-a Snowman84 »

Pozdravljeni,

zanima me ali se prilivi na osebni račun upoštevano pri vstopu s.p.-ja v ddv zavezanca?
Maja za vstop v ddv zavezanca ja 50.000 evrov, če upoštevam nekatera nakazila na osebni racun, bo skupni znesek malenkost presegel to mejo.

Zanima me, ali se za doseganje te meje upoštevajo samo prihodki iz naslova s.p. ali tudi morebotni prihodki in nakazila na osebni račun?

Hvala za informacije.

M
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Prilivi na osebni račun in vstop s.p.-ja v ddv zavezanca

Odgovor Napisal/-a slovan »

Osnova za vključitev v sistem DDV-ja je obdavčljiv promet, ki izvira iz opravljanja vaše dejavnosti v obdobju 12 mesecev. V vašem primeru izdani računi za opravljene storitve - iz evidence izdanih knjigovodskih listin, za katere pa ni nujno, da so tudi plačane. Promet na osebnem računu ali poslovnem računi je odraz opravljanja dejavnosti (plačila za opravljene storitve), lahko pa so v promet vključeni tudi drugi prilivi, ki pa niso nujno povezani z vašo dejavnostjo: povezava z gospodinjstvom .....
Snowman84 napisal/-a:Zanima me, ali se za doseganje te meje upoštevajo samo prihodki iz naslova s.p. ali tudi morebotni prihodki in nakazila na osebni račun?
Vključujejo se samo prihodki iz opravljanja dejavnosti (izdani računi....)

lp
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Prilivi na osebni račun in vstop s.p.-ja v ddv zavezanca

Odgovor Napisal/-a novica »

ali tudi morebotni prihodki in nakazila na osebni račun?

Odvisno od statusa teh "prihodkov" - če so iz naslova - v zvezi s poslovanjem -sp, ni bistveno, če so nakazani na osebni ali poslovni račun ( po novem je tako lahko skupen).
Pri tem je predvsem vprašanje, če so bili oz. če bi morali biti izdani računi.
(Veza prejšnja tema istega spraševalca - vračilo založenega denarja) lp
Odgovori