Pozdravljeni,
ali se mora vpisati drobni inventar (npr. pametni telefon), ki je bil ob uporabi dan direktno v stroške (stroški materiala in konta 041/051) in ga imamo zavedenega v registru osnovnih sredstev v vrstico 35 obrazca DDV-O?
Hvala za odgovor.
vpis DI v obračun DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
vpis DI v obračun DDV
LP, Anita
Re: vpis DI v obračun DDV
Ali je bil dan direktno v strošek prek konta 4040 ali med opredmetena osnovna sredstva prek konta 041 ? Ni isto!
Če ga smatrate kot opredmeteno osn.sredstvo bi ga potemtakem morali vključiti tudi v DDV-O.
lp
Če ga smatrate kot opredmeteno osn.sredstvo bi ga potemtakem morali vključiti tudi v DDV-O.
lp
v strošek 4040 in direkten odpis 041/051
vpisujemo v register zaradi olajšave pri DDPO
vpisujemo v register zaradi olajšave pri DDPO
LP, Anita
Zaradi evidence DDPO in uveljavljanje olajšav za DI, pomoje ni potrebe, da jih vključite še v DDV-O obrazec kot nabavno vrednost drugih o.s.
Polje 35
Nabavna vrednost drugih osnovnih sredstev
Vsebina polja Posebnosti in opozorila:
Vpisuje se nabavna vrednost drugih osnovnih
sredstev.
Podatki se vpisujejo tudi za vsak prejet račun na
podlagi predplačila.
https://www.uradni-list.si/files/RS_-20 ... 1-0000.PDF
Saj ni osnovno sredstvo, če gre v direktno v odpis.
lp
Polje 35
Nabavna vrednost drugih osnovnih sredstev
Vsebina polja Posebnosti in opozorila:
Vpisuje se nabavna vrednost drugih osnovnih
sredstev.
Podatki se vpisujejo tudi za vsak prejet račun na
podlagi predplačila.
https://www.uradni-list.si/files/RS_-20 ... 1-0000.PDF
Saj ni osnovno sredstvo, če gre v direktno v odpis.
lp
jaz sem do sedaj delala po kriteriju, kjer se obračunava amortizacija vpišem v to polje....
kaj pa neopredmetena sredstva - npr. računalniški program - se vpiše v polje 35?
kaj pa neopredmetena sredstva - npr. računalniški program - se vpiše v polje 35?
LP, Anita
programi so druga osnovna sredstva (a neopredmetena)...
torej da!
lp
torej da!
lp
Moje mnenje:
Sedaj nastopajo opredmetena osnovna sredstva in (dolgoročna) neopredmetena sredstva (- neopredmetenih osnovnih sredstev ne najdem niti v kontnem planu, niti v standardih, niti v ZDDPO...?), torej programi niso pod druga OS .
Če je DI v evidenci (na 04), tudi če je 100% odpis na 05, je osnovno sredstvo in gre pod druga OS. lp
Sedaj nastopajo opredmetena osnovna sredstva in (dolgoročna) neopredmetena sredstva (- neopredmetenih osnovnih sredstev ne najdem niti v kontnem planu, niti v standardih, niti v ZDDPO...?), torej programi niso pod druga OS .
Če je DI v evidenci (na 04), tudi če je 100% odpis na 05, je osnovno sredstvo in gre pod druga OS. lp
Sedaj pa sem spet v dilemi, dva različna mnenja.....
Še kakšno?
Hvala za pomoč.
Še kakšno?
Hvala za pomoč.
LP, Anita