Težave pri knjižbah

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
drs
Novinec
Novinec

Težave pri knjižbah

Odgovor Napisal/-a drs »

Pozdravljeni! Ker ste tukaj resnično strokovnjaki vas lepo lepo lepo prosim za pomoč. Namreč prejšnja gospa, ki je vodila knjige ni pravilno zavedla več dogodkov. Večimoma sem jih uredila zmedo mi pa dela še:
- obveznosti in tudi terjatve iz prejšnjih let (2010,2011, 2012, 2013,2014,...) so zaprte a ona jih ni zapirala in mi še vedno kaže, da je odprto. Kako naj sedaj speljem to zapiranje? Zanima me proti konto 22 oziroma 12, ker v tekočem letu to ne morem peljati preko 11 ali 10.
- v letu 2012 je dal lastnik podjteju 20.000€ posojila, toda to ni nikjer poknjiženo. Kreditna pogodba je narejena, iz izpiskov se vidi da so bila vplačila le knjiženo tega ni. Saj mi ni jasno na kaj ja zapirala ta vplačila v 2012 toda to je že druga zgodba :D :D Moja težava je, da če dam v tekočem letu teh 20.000,00€ na 2760 ne vem kaj naj dam na proti konto. Probala sem peljati preko poslovnega izida 93, toda potem imam pri zaključevanju leta težavo ker mi potem ostaja saldo na 8.

Lepo lepo prosim za pomoč!!!!!!
Že v naprej se zahvaljujem in pošiljam veliko pivo/kavo/sladoled/tortico v zahvalo :D :D :D :D
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Težave pri knjižbah

Odgovor Napisal/-a slovan »

Iz te zmede (kot pravite vi) vam lahko pomaga le prejšnja računovodkinja.
Zapiranje postavk je stvar računovodskega programa in če je stvar zaprta (kot pravite: imeti morate tudi dokazila da ni več obveznosti oziroma terjatve) morate imeti na eni strani obveznost in za istega partnerja tudi plačano obveznost (morda na drugem kontu, pod drugo oznako dokumenta itd...)
Tudi priliv kredita na TRR je moral biti nekje knjižen: poglejte temeljnice iz tega leta, morda je na samem izpisku TRR označen konto itd.

lp
Odgovori