Pozdravljeni
Prosim za nasvet: Delavec je v letu 2015 pričel z bolniško sredi oktobra, do takrat izkoristil več kot 2 tedna rednega dopusta za leto 2015, ostalo mu ga je še nekje 8 dni, ki ga pa do konca junija letos ne bo mogel izkoristiti zaradi še bolniške. V tej smeri se je na firmi že zanimal oziroma povedal, da ima v tem primeru pravico koristiti ta dopust do 31.12. letošnjega leta, pa so mu rekli, da to ne gre, ker če bi bil v bolniški že lansko leto več kot 6 mesecev, da bi dopust lahko koristil do 31.12.letos. To "6 mesecev" v zakonu nikjer ne piše, zato mislim, da to ne velja.
Vaše mnenje?
Koriščenje starega dopusta
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Koriščenje starega dopusta
Pozdravljeni
Menim, da to ni pravilno in da ima pravico koristiti dopust do konca tega leta.
Mi vsem našim zaposlenim to omogočimo, če so dlje časa na bolniški, menim, da se ne more upoštevati samo trajanje bolniške v tekočem letu, pa tudi 2 meseca in pol je po moji oceni že daljša bolniška odsotnost.
Potem tudi delavka, ki bi šla na porodniško oktobra in se vrnila naslednji oktober, ne bi mogla koristiti dopusta za prejšnje leto, ker bi bila odsotna v tekočem letu samo 2 meseca.
Ampak to je samo moje mnenje, glede na to, da Zakon ni dovolj natačno opredelil tega.
Lp, Lotica
Menim, da to ni pravilno in da ima pravico koristiti dopust do konca tega leta.
Mi vsem našim zaposlenim to omogočimo, če so dlje časa na bolniški, menim, da se ne more upoštevati samo trajanje bolniške v tekočem letu, pa tudi 2 meseca in pol je po moji oceni že daljša bolniška odsotnost.
Potem tudi delavka, ki bi šla na porodniško oktobra in se vrnila naslednji oktober, ne bi mogla koristiti dopusta za prejšnje leto, ker bi bila odsotna v tekočem letu samo 2 meseca.
Ampak to je samo moje mnenje, glede na to, da Zakon ni dovolj natačno opredelil tega.
Lp, Lotica