Zapiranje in ponovno odpranje popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Shait
Novinec
Novinec

Zapiranje in ponovno odpranje popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a Shait »

Pozdravljeni, žal ne najdem točne informacije in me zanima sledeče, do marca 2017 sem imel odprt normiran popoldanski s.p. . Marca sem ta s.p. zaprl, saj sem pričakoval, da bom v tem letu pustil službo in nadaljeval s polnim s.p. Sedaj vidim, da to še ne bo možno in bom tekom leta moral ponovno odpreti popoldanski s.p.
Nekje sem zasledil da moram v roku 30 dni po zaprtju s.p. za obdobje delovanja JAN - MAR 2017 oddati davčni obračun? Ali to drži in ali je postopek isti kot sem to storil za davčni obračun za 2016? Ali odprtje ponovnega s.p. karkoli vpliva na to?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Zapiranje in ponovno odpranje popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a slovan »

297. člen Zakona o davčnem postopku
(predlaganje davčnega obračuna)
(3) Davčni zavezanec, ki preneha z opravljanjem dejavnosti med davčnim letom, mora predložiti davčni obračun davčnemu organu v 60 dneh po zaključku obdobja iz tretjega odstavka 296. člena tega zakona, za katero se obračunava akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Ne glede na prejšnji odstavek davčni zavezanec, ki preneha z opravljanjem dejavnosti zaradi stečaja v prvem mesecu davčnega leta, predloži davčni obračun za preteklo leto in tekoče leto hkrati, najpozneje v 60 dneh po prenehanju opravljanja dejavnosti zaradi stečaja.

Iz tega sledi, da ste dolžni v 60 dneh po datumu prenehanja opravljanja dejavnosti predložiti davčni obračun za obdobje januar-do dneva zapiranja. Če boste med letom 2017 ponovno odprli s.p., na samo predlaganje davčnega obračuna ob zapiranju nima nobenega vpliva. Boste pač za novo odprti s.p. predložili davčni obračun od dneva odprtja do konca leta.

lp
Odgovori