plačilo ddv na obroke


Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zvezdica3281
Novinec
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 22 Jan 2014, 14:36

plačilo ddv na obroke

Odgovor Napisal/-a zvezdica3281 » 14 Apr 2019, 15:21

pozdravljeni,

zanima me, če je že kdo dal prošnjo za plačilo ddv na obroke oz odlog. Kolegi podjetniki (s.p.ji in dooji) so že večkrat zaprosili za plačilo ddv na obroke in nikoli ni bil problem. Pokličejo na Furs, se dogovorijo za datum plačila in znesek in se tega držijo. Ko sem to želel sam, so mi dali na voljo samo plačilo na obroke ob zastavi neke premičnine. Naj pripomnim, da imam poravnane vse obveznosti - ddv, prispevke, plačo za zaposlene, mesečno akontacijo- vse na rok, kar so mi tudi samo potrdili, vendar mi nočejo dati na obroke- želel bi imeti 3 obroke, ker sem ga za zadnje trimesečje imel kar precej, poleg tega sem imel še nekaj večjih nabav in bi lažje šlo na obroke. S.P. imam 6 let. ima kdo kakšno idejo?

lp

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11746
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: plačilo ddv na obroke

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 16 Apr 2019, 17:02

Pravila so, kakršna pač so, pri DDV-ju najstrožja. Mogoče bi bil pri vas razmislek o načinu obračunavanja DDV na podlagi plačane realizacije. DDV plačate, ko prejmete plačilo in obratno, tudi upoštevate ga, ko prejet račun poravnate. To je predvsem priporočljivo, če imate daljše plačilne roke pri vaših kupcih.

Pred leti se je dalo tudi kaj domeniti, odvisno ..., ni bilo pravilo. Šlo je kvečjemu za odlog drugega dela za slab mesec (bolj na zaupanje). Sedaj jim to, kot sem govoril, preprečuje tudi sistem.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Odgovori