Lestvica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
naike
Računovodja
Računovodja

Lestvica

Odgovor Napisal/-a naike »

Morda kdo ve kdaj bodo dali ven lestvico za dohodnino za lani, zadnji dan?[}:)] Se ne spomnim, kdaj je prišla lani ven.
spring
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a spring »

Lestvica bo objavljena v drugi polovici februarja. Najdeš jo v lokalnih časopisih ali na internetni strani http://www.dohodnina.com/, kjet je objavljen tudi excelov program za izračun, poleg tega pa tudi na internetni strani http://alea.dzs.si/alea/ prav tako z malo drugačnim programom za izračun, ki se lahko prenese na računalnik in se podatki shranjujejo ter po potrebi ponovno odpirajo.

SPRING
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Danes je statistični urad objavil podatke, tako da bo od jutri enkrat dalje verjetno na spletu objavljena lestvica, upam da tudi na tem!LP

diana
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Glede na to, da so lestvice za obračun že objavljene, me zanima še lestvica za obračun prispevkov za sp na podlagi dobička - za davek iz dejavnosti, kje jo lahko najdem:???::???:
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Uradne še ni objavljene, ampak gre itak po povprečni plači. Torej so razredi do min. plače, do povprečne plače, do 1,5x povprečne plače, do 2x, 2,5x in 3x povprečne plčae. Številke si izračunajte sama.

Lp
Nataša
sova
Računovodja
Računovodja

Nataša ne razumem, se mi zdi, da sem lani razumela, letos pa spet ne, čeima dobička 2.000.000, v kateri razred spada.:???:
natasa2
Računovodja
Računovodja

Pri obračunu prispevkov se sešteje dobiček in obračunani prispevki za to leto. Npr. dobička 2 mio in prispevkov 1 mio, skupaj 3 mio, povprečna plača je bila 3.189.117, torej je višina novih prispevkov v višini povprečne plače, 157.476,22, če bi bila skupaj 3,2 mio bi bila zav. osnova 1,5x 157.476,22 =236.214,33, itd.

Sicer pa vam ni potrebno že sedaj preračunavati novih osnov, počakajte na odločbo, ki jo pošlje durs nekje v juniju.

LP
Nataša
sova
Računovodja
Računovodja

Hvala Nataša, ampak fajn je, da veš v prej kot oddaš bilanco , v kateri razred spadaš, ker če želiš imeti nižjega, še lahko kako korigiraš dobiček ali ne?
natasa2
Računovodja
Računovodja

Seveda, sama vedno preverim, ampak sem mislila da boste že sedaj obračunavali nove (višje) prispevke.

Lp
Nataša
Odgovori