Vljudno prosim za odgovor kako je z DDV, če smo kupili računalniški
program iz Amerike preko interneta
Hvala
ddv izven EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Ker je plačilo programa pravzaprav plačilo pravice do uporabe programa (licenčnina), bi jaz rekla, da je to po 17.členu, 3.odstavek, 1.točka prenos premoženjskih pravic in se DDV obračuna.
Preverite pa še 68.člen ZDDPO, kjer piše, da je potrebno pri plačilu omenjenih storitev oziroma pravic plačati še 25% davčni odtegljaj.
LP
:)
Preverite pa še 68.člen ZDDPO, kjer piše, da je potrebno pri plačilu omenjenih storitev oziroma pravic plačati še 25% davčni odtegljaj.
LP
G.Lotica zelo sem vam hvaležna za odgovor, ker sem ga že iskala pri drugih pa ni in ni bilo odgovora.Mali me je zaskrbelo,da bi še morala plačati 25% davčnega odtegljaja. Na Dursu mi je rekla, da misli, da ne, da se samo obdavčim po 33. členu pravilnika pa sem zaključila. Povem pa vam, da me malo pa le gloda titih 25%. Če boste še kaj izvrtali mi prosim napišite.Za trud res hvala
Kolikor sem uspela izvedeti na DURS, je tako:
a)če nabaviš proizvod,(npr.CD) ni davčnega odtegljaja
b)če kupiš licenco ali plačaš najem, je davčni odtegljaj,
v kolikor nimaš potrjene izjave v izogib dvojnega obdavčevanja.
Nekateri so mnenja, da je v ZDA sploh ni možno dobiti (ne vem).
Pa še nekaj (nepreverjeno):kako izračunaš 25%? Tako, da neto znesek,
ki je za plačilo množiš s faktorjem 1,333 in od tega bruto zneska
plačaš 25% davčnega odtegljaja.
NAJ ŠE KDO POVE MNENJE!
a)če nabaviš proizvod,(npr.CD) ni davčnega odtegljaja
b)če kupiš licenco ali plačaš najem, je davčni odtegljaj,
v kolikor nimaš potrjene izjave v izogib dvojnega obdavčevanja.
Nekateri so mnenja, da je v ZDA sploh ni možno dobiti (ne vem).
Pa še nekaj (nepreverjeno):kako izračunaš 25%? Tako, da neto znesek,
ki je za plačilo množiš s faktorjem 1,333 in od tega bruto zneska
plačaš 25% davčnega odtegljaja.
NAJ ŠE KDO POVE MNENJE!
Moje mnenje je, da je to osnova brez DDV, saj dobavitelju v tujino plačaš račun brez DDVja. Če je zaračunana storitev 100.000 sit, pomeni, da plačaš 25.000 sit davčnega odtegljaja. Torej je strošek vašega podjetja za to storitev večji za 25.000 sit kot po prejšnji zakonodaji, ko tega odtegljaja ni bilo.