Za nohte mi gre..poslovni izid..je lahko negativen

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lala
Začetnik
Začetnik

Za nohte mi gre..poslovni izid..je lahko negativen

Odgovor Napisal/-a lala »

Pomoč prosim ....sestavljam bilanco stanja...pod točko 046 in 047 me sprašuje po presežku prihodkov in presežku odhodkov...ali pač vpišem prihodke in odhodke....v mojem primeru so odhodki večji od prihodkov...ali je lahko ugotovljeni poslovni izid negativen????...najlepša hvala za odgovor
IVANKA
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a IVANKA »

Seveda je lahko poslovni izid v izkazu poslovnega izida negativen - to pač pomeni da ste poslovali z izgubo!!!
IVANKA
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a IVANKA »

Ni mi ravno jasno kaj imate v mislih saj vi govorite o bilanci stanja ki pa nima nič s prihodki in odhodki. Pri njej gre le za sredstva na eni strani in za vire sredstve na drugi strani. Obe strani pa morata biti enaki-izenačeni vrednostno!!
Medtem ko poslovni izid ugotavljamo v izkazu poslovnega izida ali kot smo še pred kratkim "rekli" bilanca uspeha!!!
davkar
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a davkar »

lala verjetno sestavlja bilanco stanja za pravno osebno javnega prava, kjer se v bilanci stanja prikažejo presežki prihodkov nad odhodki alo ravno obratno. Kar je za takšno pravno osebo čisto normalno

lp
lala
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lala »

hvala za pomoč...res je sestavljam bilanco za osebo zasebnega prava....dobiček ne more biti nikoli negativen, poslovni izid pa...samo, ko ti gre za nohte ne veš več kaj je prav in kaj ne:-)))))hvala za vašo pomoč...
Odgovori