<font size="4"></font id="size4"><font face="Comic Sans MS"></font id="Comic Sans MS"><font color="blue"></font id="blue">
prosim za pomoč glede razumevanja določila ki pravi, da se za prevoz na delo plača cena javnega prevoza, če ga ni pa 15% cene bencina.
Kaj se smatra pod javni prevoz:
A. redna avtobusna linija skozi oz. iz kraja bivanja
B. poleg A. še avtobus ob uri, ki te pravočasno pripelje na delo
Kako ravnate v primeru, ko npr. delavec živi 2 km od prvega avtobusnega postajališča, od koder ima še 15 km do delovnega mesta. Se mu obračuna 15% cene bencina za vse ali do postajališča in naprej vozovnico?
Najlepša hvala za odgovor
Rosana
prevoz na delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz knjižim po kilometrih; toliko ima km do kraja in obračunam 15% vrednost bencina oz. pogledam prevoz na delo na ta portal in obračunam pri plači; je pa to zelo dobro vprašanje, saj sem pred kratkim ugotovila, da mi je delavec povedal preveliko km in kaj sedaj?
1. Ima 3 variante prihoda in odhoda na delo, povedal pa mi je najdaljšo
2. sedaj sem vzela srednjo varianto
3. kaj bodo pa davkarji; hja, to je pa vprašanje
4. avtobusne relacije pa ni; sicer pa je tako ali toko rečeno v zakonih eno ali drugo
Moram reči, da je to zelo delikatno vprašanje in prosim vse, ki to berete, da poveste svoje mnenje. Mene to zelo muči.
Zala
1. Ima 3 variante prihoda in odhoda na delo, povedal pa mi je najdaljšo
2. sedaj sem vzela srednjo varianto
3. kaj bodo pa davkarji; hja, to je pa vprašanje
4. avtobusne relacije pa ni; sicer pa je tako ali toko rečeno v zakonih eno ali drugo
Moram reči, da je to zelo delikatno vprašanje in prosim vse, ki to berete, da poveste svoje mnenje. Mene to zelo muči.
Zala
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Poglejmo nekaj dejstev:
ZDR le zagotavlja pravico do povračilo, ne določi pa višine. SPK določi le 60% cene javnega prevoza, pogodba gradbene dejavnosti določi minimum 60% cene javnega prevoza oziroma 15% cene bencina, pogodba lesne dejavnosti določi v razponu 60%-90%. Pri vseh se sklicujejo na splošne akte podjetji (oziroma podjetniške pogodbe). Svetujem vam, da uporabite 15% cene goriva.
Poglejte si 130. člen ZDR.
Svetujem vam, da uporabite 15% cene bencina, določi se najugodnejšo pot (za podjetje).
LP, Mirko:)
ZDR le zagotavlja pravico do povračilo, ne določi pa višine. SPK določi le 60% cene javnega prevoza, pogodba gradbene dejavnosti določi minimum 60% cene javnega prevoza oziroma 15% cene bencina, pogodba lesne dejavnosti določi v razponu 60%-90%. Pri vseh se sklicujejo na splošne akte podjetji (oziroma podjetniške pogodbe). Svetujem vam, da uporabite 15% cene goriva.
Poglejte si 130. člen ZDR.
Svetujem vam, da uporabite 15% cene bencina, določi se najugodnejšo pot (za podjetje).
LP, Mirko:)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Citiram 2. odstavek 47. člena. "Če se spremenijo pogoji iz tretje, pete in šeste alinee prvega odstavka 29. člena ter v primerih iz 90. člena tega zakona, se sklene nova pogodba o zaposlitvi."
Vendar v 29. členu je podatek o prebivališči v prvi alinei. To je pogosto problem tudi v naši firmi. Upam, da je delavec dober in da odtehta stroške.
LP, Mirko
Vendar v 29. členu je podatek o prebivališči v prvi alinei. To je pogosto problem tudi v naši firmi. Upam, da je delavec dober in da odtehta stroške.
LP, Mirko