4 urni delavnik + 4 ure bolniške

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ak
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

4 urni delavnik + 4 ure bolniške

Odgovor Napisal/-a ak »

Pozdravljeni,
zanima me, kako izgleda delavnih čas: 4 urni delavnik + 4 ure bolniške.
Kdo izplača OD? Meni logično se zdi, da izplačuje 4 delavne ure delodajalec, 4 ure bolniške pa delodajalec določen čas (30 delovnih dni ali se to podvoji v 60 delovnih dni, da pride do skupnega števila delovnih ur na dan 8 ure??) Naprej pa bolniško izplačuje ZZZS?

Prav tako me zanima ali v tem primeru delavki-cu pripada plačilo prehrane in prevoza na delo?

Hvala za pomoč, tudi v tej temi.

ak
mira95
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mira95 »

V breme delodajalca je boleznina do 30 dni. Če delate 4 ure vam pripada nadomestilo za malico in prevoz na delo.

Lep pozdrav.
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

- to je skrajšana boleznina, ki ni nujno da je 4 + 4 ure saj je na bolniškem listu v primeru 7 urnika in vpisa 4 ure dela potem 4 + 3 ipd.
- refundacija se obračunava tako, kot ostale refundacije polnih boleznin
- OD v vsakem primeru izplača delodajalec brez kakršnegakoli podvajanja ur ali dni, (4 ure bolezni je tako en dan)
- delavcu pripada prevoz in prehrana, kot če bi delal (po zakonu je delavec ki dela vsaj 20 ur tedensko izenačen s polnim delovnim časom t.j. 40 ur tedensko)
- če ima delavec skrajšano boleznino tako, da dela manj kot 20 ur tedensko se mu obračuna sorazmerna prehrana, prevoz je pa vedno poln
- če delavec v času skrajšane boleznine koristi dopust se mu 4 ure štejejo, kot en dan dopusta

lp
:D

MdeBarca
Odgovori