Par vprašanj za sp

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alessio
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Par vprašanj za sp

Odgovor Napisal/-a alessio »

1. Odprl sem s.p. s 1. aprilom letos. Ker mi še manjka licenca, še ne poslujem.Od davčne sem dobil odločbo za plačilo akontacije davkov od dohodkov iz dejavnosti.Moram to plačevati, čeprav še nisem začel z delom?
2. Vprašal bi, če moram imeti kot s.p. obvezno odprt poslovni račun na banki ali je dovolj osebni račun?
3. Moram ves promet nakazovati na bančni račun ali pa ga lahko hranim doma?

Prav lepa hvala za odgovore.

LP

Alessio
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

1.S.p. ste odprli s aprilom-(ne vem o kakšni dejavnosti se gre,da potrebujete licenco). 2.akontacija davka plačujete po odločbi (ali pa daste prošnjo na DURS-da še dejansko ne poslujete-vlogo dobite na DURS).3. S.p. mora imeti odprt svoj poslovni račun (osebni račun je samo za zasebne namene)-ločite poslovanje podjetja-s.p. od privat, vsi prejemki morajo biti nakazani na poslovni TRR, v kolikor niso, jih položite sami, če so iztržki, 1 x mesečno, drugače delati pobot z banko za got.plačane račune in gospodinjstvo.LP

diana
alessio
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a alessio »

Najprej se zahvaljujem za odgovor vprašal pa bi, kako se naredi pobot z banko. Če mi lahko to malo bolj podrobno razložite. Še enkrat hvala za odgovor.

alessio
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Na banki naredite dvig in polog hkrati.

Lp
Nataša
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Pobot z banko: seštejete, koliko gotovine ste prejeli v določenem obdobju (ne več kot en mesec) in za toliko napišete obrazec za polog gotovine pri banki (BN 01). Nato seštejete, koliko gotovine ste v tem času porabili, in napišete znesek na obrazec za dvig gotovine. Razliko, če je pozitivna, položite. Pazite, da boste imeli evidenco, koliko denarja ste dvignili za gospodinjstvo (evidenca pretokov). Pazite na limit 25.000,00 SIT za plačila sp in PO z gotovino. LP Alena
Odgovori