Klavzule pri prevozu.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Misibor
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Klavzule pri prevozu.

Odgovor Napisal/-a Misibor »

Mi še kdo lahko potrdi pravilnost členov, ki morajo biti navedeni na računih pri prevozu? [:I]

1.) Podprevoznik (obračuna se 20 % DDV) --- 18.c člen
2.) Slovenski prevoznik, naročnik je tujec z ID, (se ne obračuna DDV) --- 18. člen 3. odstavek
3.) Slovenski prevoznik in naročnik z ID (obračuna se 20% DDV) --- 17. člen 2. odstavek

Več glav več ve. [;)]
Misibor
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Misibor »

Sem nevidna postala? :razz:

Nobenega odgovora? :sad:
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

To ne, ampak ... Kdo je pa najel podprevoznika? Če je obveznost slovenskega DDV, zakaj klavzula? Po mojem ni potrebna. Pod 2. pa je pravilno: 3.odst. 18a čl. ZDDV.
Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Glede prevoznih storitev mi ni nič jasno...

Primer:
Slovenski prevoznik opravi prevoz (iz Slovenije v Avstrijo), katerega fakturira slovenskemu posredniku. Prej (do 30.4.2004) DDV ni bil obračunan, ker je šlo za storitev povezano z izvozom. Kaj pa po 1.5.2004?

Se DDV obračuna, ali je v osnovi ostalo vse po starem? Katere so nove klavzule na izdanih računih?

Gorazd
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Če je prevoznik iz Slovenije, opravi prevoz za slovenskega naročnika iz Slovenije v Avstrijo obračuna 20% DDV.
Če je prevoznik iz Slovenije, opravi prevoz za naročnika iz EU (Avstrija), ki je prevozniku izročil ID-številko, DDV obračuna naročnik storitve (prevoznik je oproščen po 18. a členu ZDDV).
Upam, da je prav!
Odgovori