KDAJ NASTANE PRAVICA ODBITKA DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

KDAJ NASTANE PRAVICA ODBITKA DDV

Odgovor Napisal/-a uni »

Če se storitev nanaša na 2 meseca, je stvar jasna, kaj pa če gre za celo leto...?
Imamo primer: račun AMZS (datum računa 7.7., prejem računa 12.7.,plačilo avansa 6.7.) navaja datum opravljanja storitve: 30.6.04-30.6.05. Kdaj lahko odbijamo vstopni DDV in ali je potrebna Priloga DDV-O ?
Poleg tega je za en del članarine DDV ni obračunan, za drugi del pa je. Ker članarine ne grego v knjigo P-RAČ-P, me zanima, ali se v navedenem primeru en del vpiše v davčno knjigo, drug del pa ne,al kako?

Pa še drugo: tudi takse se ne vpisujejo v P-RAČ-P.Kaj pa če gre za takso za izdajo Certifikato(Ministrstvo za znanost) in je velik znesek?

Kdo to obvlada natančno? Prosim za pomoč in hvala.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Zna kdo pomagat? Odhajam na dopust, pa moram pred tem oddat še obračun DDV. Lep dan in če kdo lahko pomaga,že vnaprej hvala.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Moje mnenje je, da če je plačan avans in s tem tudi DDV, imate pravico do vstopnega DDV, ko prejmete avansni račun.
Glede članarin pa je treba preveriti, po katerem členu za del članarine ni obračunan DDV. Če gre za oproščen promet, se vpiše v KPR, če pa za neobdavčen promet, se ne vpiše v KPR. Tako delam jaz, upam pa, da bo svoje mnenje povedal še kdo.:mrgreen:

Martika
miloš
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a miloš »

<font face="Comic Sans MS"></font id="Comic Sans MS"><font color="blue"></font id="blue">
Hojla!
Ker si že plačal račun, si vstopni ddv obračunaš v mesecu juliju. Priloga k obrazcu DDV-o menim, da ni potrebna.

Glede takse pa takole.Gotovo imaš napisano, po katerem člene je taksa oproščena obračuna DDV. Čeprav je velik znesek, mislim, da ga ni treba vpisati.
Upam, da sem ti kaj pomagal.
Čao in lepo se imej na dopustu!
Lp, Miloš
Odgovori