Predlog za kompenzacijo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mides
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Predlog za kompenzacijo

Odgovor Napisal/-a Mides »

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali se Vi na obrazcu "Predlog za kompenzacijo" sklicujete na kakšen zakon in če se na katerega in katere člene?

Na predlogih, ki jih dobivamo mi, se podjetja sklicujejo na:
- 12. člen Zakona o finančnem poslovanju - ko sem ga prebrala, ne vem, če je ravno primeren?
- 336.-343. člen Zakona o obligacijskih razmerjih - verjetno bi bilo od 1.1.2002 bolj prav 311.-318. člena Obligacijskega zakonika?

Lep pozdrav, MJ
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Jaz se sicer sklicujem na 12. člen Zakona o finančnem poslovanju, sem pa prejela veliko predlogov brez sklicevanja.Sama jih potrdim ker menim da to ni nič narobe, važno je da se strinjamo z terjatvami-obveznostmi.
Lp
mdusan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mdusan »

Jaz do sedaj nisem napisala nič, upam da je tudi prav, ker sem vse dobila potrjene, pri prejetih predlogih pa nekatere firme napišejo sledeče: "V skladu z 336 in 343 členom Zakona o obligacijskih razmerjih, vam predlagamo naslednjo poravnavo medsebojnih obvznosti in terjatev" Upam da sem kaj pomagala.

Lep dan :wink:
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

ZOR se ne uporablja več. :)

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Matina: se na kompenzaciji več ne navede členov ZOR, ali se ga dejansko ne uporablja več:???:

Mirko
matina
Računovodja
Računovodja

V OZ so skoraj prepisali iz ZOR. Tako, da so sedaj samo druge številke členov.

Opazila pa sem, da se OZ ne upošteva, če gre podjetje potem v stečaj. Stečajni upravitelj velikega mariborskega podjetja je firmo, ki je sklenila enostranski pobot na podlagi OZ, terjal za poravnavo dolga. Zato je treba paziti, da se ne dogovori za kompenzacijo s podjetjem, ki je nesolventno. Vsi posli, ki vodijo do priviligiranja enega upnika pred drugim, se namreč prerekajo.:8:

lp
matina
Računovodja
Računovodja

Zakaj :8:? Da jo pač enkrat vidimo, reve nihče ne opazi.:D

lp
Odgovori