Povračilo potnih stroškov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Aleš G.
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Povračilo potnih stroškov

Odgovor Napisal/-a Aleš G. »

Sem pripravnik v podjetju v Ljubljani in se vozim na delo vsak dan 125 km v eno stran (skupaj 250km). Zanima me obračun povračila potnih stroškov na delo in z dela. Ali je potrebno da se začasno prijavim v LJ (čeprav ne stanujem v LJ), če to zahteva delodajalec in kakšni so pogoji za pripravnika?
Najlepša hvala za odgovor

Aleš
police
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a police »

Enako kot ti se vsak dan vozim v LJ na delo.Potni stroški se mi vračajo v višini cene vožnje v LJ in nazaj (ne mesečna vozovnica).
Verjetno pa je stvar dogovora, kar se tiče začasnega bivališča, samo v tem primeru boš dobil veliko manjše stroške in je vprašanje ali se bi ti finančno izšla vožnja.
natasa2
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Če se vozite vsak dan v Ljubljano vam pripada povračilo stroškov prevoza. Najmanj cena mesečne vozovnice,če seveda to omogoča delovni čas in narava dela. Če pa je delo takšno, da ne morete uporabljati javnega prevoza, pa dobite povrnjene stroške prevoza na delo (15% cene neosvinčenega bencina za kilometer, 60-100%, odvisno od kolektivne pogodbe.

Žačasno prebivališče je potrebno prijaviti če boste začasno bivali v Ljubljani in ne če tako zahteva delodajalec (povprašajte delodajalca na kateri naslov naj bi se prijavili).

Lp
Nataša
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Zakaj pa tega vprašanja niste uredili pred pričetkom dela? Delodajalec vam mora povrniti potne stroške v obliki, ki jo je natasa2 navedla. Ne more pa vas prisiliti, da se preselite, ker je vedel že na začetku kje živite. Ker niste za to poskrbeli že na začetku, se poizkusite sedaj izboriti za vam čim ugodnejšo možnost.

LP, Jam
Odgovori