Plače-krediti (obrok v EUR-ih)
Moderator: Mirko Zbačnik
-
alenka.merkac
- Novinec

- Kraj: Slovenia
Plače-krediti (obrok v EUR-ih)
Prejeli smo administrativno prepoved za delavca. Zneski so v EUR-ih.Ali je v skladu z veljavno zakonodajo, da so obroki v tuji valuti?
LP
LP
Tudi mi smo dobili za delavca administrativno prepoved v EUR-ih. Na dan plačila pa se preračuna v SIT po njihovem pogodbenem tečaju. Saj če je on podpisu pogodbo v EUR-ih, potem je normalno, da pošljejo v EUR-ih. Mi smo obveznost poravnali v SIT, trgamo mu sedaj do zneska, ki smo ga plačali. Če pa mu boste vi trgali in direktno njim nakazovali bo pa verjetno malo problem. Najbolje bo da pokljičete tja od koder ste dobili prepoved in vam bodo oni razložili kako to gre, ponavadi imajo izkušnje s tem. Veliko sreče!:)
mici
mici
Alenka, tudi mene jezi, ko pošljejo obroke v eurih, jaz pa naj jih vsak mesec preračunavam, kot da sem na njihovi plačilni listi za to delo. Vendar dalje od tega, da se jezim, še nisem prišla.
Verjetno bi jim morala že takrat, ko izpolnjujem kreditne pole za naše delavce, ki jemljejo kredit, napisati, da ga iz eurov v tolarje ne bom preračunavala.
Menim, da bi morala ukrepati zveza potrošnikov ali tržni inšpektorat. Vendar ne verjamem, da bodo, prej bomo mi imeli eure. Ko bi vsaj spremenili zakonodajo v tistem delu, da mora delodajalec od izvršb za delavce izračunavati zamudne obresti. Ko to dobim od RTV-ja, me prime, da bi jim poslala še račun za izračun teh obresti.
Take poskuse odplačevanja kreditov v EUR je potrebno zatreti že v kali-ko pride sodelavec s kreditnimi polami, da jih izpolnite, ga je treba podučiti, naj se zmeni za odplačilo v SIT, po možnosti preko trajnika, tako da je čim manj dela s tem. Za tega konkretnega je sicer že prepozno, zato naj se vam za dodatno delo odkupi s kako protiuslugo (kava, pijača,....). Sicer so se tečaji EUR nekoliko ustalili, tako da so tudi obroki bolj ali manj podobni tudi v daljšem časovnem obdobju.
-
yanna
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal KAJ</i>
<br />Jaz kar upniku pišem naj mi sporoči koliko so obresti,če hoče,da jih bo dobil,ker jaz programa za obresti nimam.Deluje.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Dobri ste. A se zavedate, da lahko upnik zoper vas prav tako ukrepa, ker ne izpolnjujete svoje zakonske obveznosti po ZIZ-u - če slučajno naletite na kakšnega zadrtega uradnika? Na žalost nam zakon narekuje izračun zamudnih obresti - tudi mene to blazno jezi. Še najmanj pa razumem dejstvo, da se zmeraj, ampak res zmeraj, moj izračun obresti (računam jih na internetu) razlikuje od upnikovega - običajno je moj prenizek
.
Glede obrokov v EUR sem pa jst kar poslala instituciji, od koder sem prejela administrativno prepoved, dopis, da naj me vsak mesec obveščajo o višini obroka v naši uradni valuti, sit, ker nimam namena preračunavat vsak mesec obrokov. In dejansko mi vsak mesec pošljejo izračun
. Edino z enim podjetjem smo si prišli navzkriž - tam sem pa enostavno vzela malce višji tečaj od dejanskega in vnesla obrok (seveda sem delavca o tem obvestila in se je strinjal, druzga mu pravzaprav niti ni preostalo, ker drugače bi mi moral preračunavati vsak mesec on sam - jst nimam časa še na tole misliti).
<br />Jaz kar upniku pišem naj mi sporoči koliko so obresti,če hoče,da jih bo dobil,ker jaz programa za obresti nimam.Deluje.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Glede obrokov v EUR sem pa jst kar poslala instituciji, od koder sem prejela administrativno prepoved, dopis, da naj me vsak mesec obveščajo o višini obroka v naši uradni valuti, sit, ker nimam namena preračunavat vsak mesec obrokov. In dejansko mi vsak mesec pošljejo izračun