Hoj
A kdo ve mogoče a mora biti pogodba o odkupu lastnega deleža pri enoosebni družbi notarsko overjena in kje je to predpisano.
Če je to nujno, pa me zanima kakšen je strošek te overitve
hvala
lpd
Odkup LD_notar
Moderator: Mirko Zbačnik
Da, pogodba mora biti obvezno napisana in overjena pri notarju ter nato dana v zapis v register pravnih oseb na sodišču. Stroški so pa zelo različni. Sliši se da od nekaj tisoč (cca 9.000) pa do več deset tisoč tolarjev. Naša praksa je, da ne pridemo pri notarju nikoli pod 50.000 SIT, res pa je, da nam za ta denar sestavi, spiše in overi zapis in ga nato tudi vloži na sodišču ter nas o izdanem sklepu tudi obvesti. Ob tem nam tudi ustrezno uredi zapis v knjigi sklepov.
Gili
Gili
Vsi, ki so zadnji trenutek izplačevali lastne deleže, izvedli dokapitalizacijo zaradi obdavčitve po novem zakonu, izgleda, da so to niso storili pravočasno. Glede na to, da sO na sodiščih baje še gore papirja, za vpis sprememb v sodni register, in za katere baje na sodišču ne jamčijo, da bodo pravočasno vpisane do 31. 12. 2004(zato smo krivi računovodji), me zanima, če vam je že kaj bolj jasno, kateri datum bo veljaven, pravočasna vloga oz. vpis.... Imate pri vas tudi take primere.
Meni je notar pojasnil, da je spremba urejena s podpisom družabnikov pri njem in s tem datumom je tudi knjižena sprememba , pomembno je da odkup deleža sprevedete še preko transakcijskega računa do 31.12.2004, ker bo po 1.1.2005 obdavčeno z dohodnino. Tudi v sklepu pri vpisu v register je naveden datum sprembe podbisa pogodbe pri notarju. Pohitite in srečno.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal dada55</i>
<br />Hoj
A kdo ve mogoče a mora biti pogodba o odkupu lastnega deleža pri enoosebni družbi notarsko overjena in kje je to predpisano.
hvala
lpd
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
<br />Hoj
hvala
lpd
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">