članstvo obrtnic

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tarica
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

članstvo obrtnic

Odgovor Napisal/-a tarica »

Smo podjetje z d.o.o.-jem. Trenutno smo včlanjeni v obrtno zbornico in plačujemo prispevke za obrtno zbornico Slovenije (cca 8000sit), ter za občinsko OZ (cca 15000).

Zanima me ali je potrebno plačevati prispevke za obe zbornice, ter ali se lahko včlanimo v Gospodarsko zbornico in kakšne pripsevke plačuješ potem (tudi za slovenjo in svojo občino, ali kako)?
Upam da je razumljivo napisano.

Hvala!

Tara
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ker ne vem, zakaj ste člani obrtne zbornice (d.o.o., ki jih poznam so člani Gosp.zbornice), vam tudi ne morem povedati, kako je s tem.
Lahko pa si preračunate, koliko bi plačevali Gosp.zbornici - Sklep o določitvi prisp.GZS je v URL št. 137/04.
LP

Anela
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mi smo bili do pred kratkim člani gospodarske zbornice, a so nas z obrtne zbornice obvestili, da spadamo glede na dejavnost (elektroinštalacije) pod njihovo okrilje. Z dnevom vpisa v obrtno zbornico nam je prenehalo članstvo v gospodarski zbornici. Člansko je lahko tudi delno, če opravljate več dejavnosti, glede na dejavnost. Delež določite sami glede na procent le-teh.

Mirko
maja22tt
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a maja22tt »

Vse je odvisno od tega, kakšno dejavnost imate registrirano oz. s kakšno dejavnostjo se ukvarjate. Jaz imam trgovino in so mi iz obrtne zbornice poslali, da moram plačevati prispevke za zbornico, vendar je članstvo trgovcev prostovoljno, tako da ni nujno plačevati njim prispevkov, plačuješ jih samo GZS, in ti prispevki so tudi bistveno nižji. Najboljše pa bo, če se pozanimate na GZS.
sasiti
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sasiti »

Sprašujem ,ali je sploh potrebno plačevati članski prispevek - ali je kakšna zakonska podlaga za obvezno plačilo.
Po mnenju Ustavnega sodišča je stvar dvoumna.
Odgovori