Smo podjetje z d.o.o.-jem. Trenutno smo včlanjeni v obrtno zbornico in plačujemo prispevke za obrtno zbornico Slovenije (cca 8000sit), ter za občinsko OZ (cca 15000).
Zanima me ali je potrebno plačevati prispevke za obe zbornice, ter ali se lahko včlanimo v Gospodarsko zbornico in kakšne pripsevke plačuješ potem (tudi za slovenjo in svojo občino, ali kako)?
Upam da je razumljivo napisano.
Hvala!
Tara
članstvo obrtnic
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mi smo bili do pred kratkim člani gospodarske zbornice, a so nas z obrtne zbornice obvestili, da spadamo glede na dejavnost (elektroinštalacije) pod njihovo okrilje. Z dnevom vpisa v obrtno zbornico nam je prenehalo članstvo v gospodarski zbornici. Člansko je lahko tudi delno, če opravljate več dejavnosti, glede na dejavnost. Delež določite sami glede na procent le-teh.
Mirko
Mirko
Vse je odvisno od tega, kakšno dejavnost imate registrirano oz. s kakšno dejavnostjo se ukvarjate. Jaz imam trgovino in so mi iz obrtne zbornice poslali, da moram plačevati prispevke za zbornico, vendar je članstvo trgovcev prostovoljno, tako da ni nujno plačevati njim prispevkov, plačuješ jih samo GZS, in ti prispevki so tudi bistveno nižji. Najboljše pa bo, če se pozanimate na GZS.