DAN!
Za poslovanje podjetja najemam programsko opremo iz EU (Nemčija), ki se obnavlja vsako leto.
Račun, ki ga dobim nima obračunanega DDV(VAT) oz. je znesek 0.
Slišal sem, da si moraš sam obračunati DDV, tako vstopni kot izstopni - ali je to res - in kakšna je stopnja (8.5 ali 20)?
Kaj je sploh to - ali osnovno sredstvo ali polni strošek ali kaj?
Kako to jaz prikažem v obrazcu DDV-O, neto nabavo v poljih 21 in 26?
Če moraš obračunati DDV ga vpišeš v polji 37 in 48?
super hvala vsem.
Najem programske opreme iz EU
Moderator: Mirko Zbačnik
-
yanna
Oh joj koliko vprašanj naenkrat.
Ja, res je, temu postopku se reče samoobdavčitev.
Stopnja je 20%.
V naši firmi imamo tudi najet SW,ki ga knjižimo na stroške (413). Mislim, da bi to tudi lahko bilo neopredmeteno osnovno sredstvo, vendar nisem povsem prepričana, tako, da me ne držati za besedo.
V DDV obrazcu pa se znesek DDV-ja vpiše v polja 35 in 46 - Prejemniki blaga in storitev kot plačniki DDV - na obeh straneh mora biti enak znesek. V zgornjem delu obrazca - osnovah pa vnesete normalno v 11 in 21 - Obdavčljive nabave/promet.
lp
Ja, res je, temu postopku se reče samoobdavčitev.
Stopnja je 20%.
V naši firmi imamo tudi najet SW,ki ga knjižimo na stroške (413). Mislim, da bi to tudi lahko bilo neopredmeteno osnovno sredstvo, vendar nisem povsem prepričana, tako, da me ne držati za besedo.
V DDV obrazcu pa se znesek DDV-ja vpiše v polja 35 in 46 - Prejemniki blaga in storitev kot plačniki DDV - na obeh straneh mora biti enak znesek. V zgornjem delu obrazca - osnovah pa vnesete normalno v 11 in 21 - Obdavčljive nabave/promet.
lp